Κρήτη: Ενορίες καλούν τους πιστούς να μείνουν σπίτι τους - Ειδήσεις Pancreta
Μήνυμα στους πιστούς να παραμείνουν στα σπίτια τους, στέλνουν δύο ενορίες σε Ρέθυμνο και Χανιά - Στις 11 η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, για τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Την αναστολή τέλεσης ιερών ακολουθιών γνωστοποίησε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Σελλιά Ρεθύμνου. Σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο π. Ιωάννης Βάθης αναφέρει ότι από σήμερα και για όσο χρειαστεί δεν θα τελεστεί ουδεμία ιερή ακολουθία στην ενορία.

Μήνυμα στους πιστούς να παραμείνουν στα σπίτια τους, έως ότου περάσει το κακό, στέλνει μέσω της σελίδας της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, και η Ενορία Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών, τονίζοντας ότι απαιτείται «και η δική μας συμμόρφωση».

Στο μεταξύ, στις 11 το πρωΐ της Δευτέρας συγκαλείται εκτάκτως σε συνοδική σύσκεψη η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, για τη λήψη επί πλέον μέτρων προς αποφυγήν της διασποράς του κορωνοϊού. Μετά το πέρας της σύσκεψης θα εκδοθεί σχετικό Ανακοινωθέν με τα νέα μέτρα.

Πηγή


Πηγή: