Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta
Συνέχεια στις κινητοποιήσεις τους δίνουν και αυτήν την βδομάδα οι δικαστικοί υπάλληλοι της Κρήτης, πραγματοποιώντας δίωρες στάσεις εργασίας μέχρι και την Παρασκευή.

Σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά οι δικαστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν να πραγματοποιούν δίωρες στάσεις εργασίας, από την Δευτέρα 24 μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, από τις 9 μέχρι τις 11 το πρωΐ.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τη μεγάλη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, τις επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, και για τις τεράστιες ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές.

Μάλιστα, τη Δευτέρα το πρωΐ οι δικαστικοί υπάλληλοι των Χανίων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Δικαστήρια της πόλης, ζητώντας άμεσες προσλήψεις.

«Σαν κλάδος εργαζομένων πραγματικά έχουμε φτάσει λόγω συνθηκών που βιώνουμε καθημερινά στο απροχώρητο. Τα προβλήματα είναι γνωστά και χρονίζοντα. Σημαντικότερο όλων όμως είναι η απίστευτη έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού. Ζητάμε άμεσα διορισμούς δικαστικών υπαλλήλων όλων των κατηγοριών και όλων των κλάδων, αξίζει δε να σημειωθεί ότι προσλήψεις σε ικανό αριθμό έχουν να γίνουν από τον τελευταίο «μεγάλο» διαγωνισμό του κλάδου μας το 2001», αναφέρει ανακοίνωση των δικαστικών υπαλλήλων Χανίων.

«Τα πολλά προβλήματα έχουν σαν αποτέλεσμα καθημερινά χιλιάδες πολίτες να ταλαιπωρούνται στις Δικαστικές αίθουσες, με μακροχρόνιες αναβολές εκδίκασης των υποθέσεων τους, που έχουν σαν συνέπεια απώλεια χρόνου και χρημάτων», αναφέρουν οι δικαστικοί υπάλληλοι το Ρεθύμνου.


Πηγή: pancreta.gr