Απεργούν και στην Κρήτη για το ασφαλιστικό - Ειδήσεις Pancreta
Από τη συγκέντρωση των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου
imageonline
 
Κινητοποιήσεις εργαζομένων και σωματείων ενόψει της 24ωρης απεργίας της Τρίτης για το ασφαλιστικό θα πραγματοποιηθούν και στις πόλεις της Κρήτης.

Απεργιακή κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 10:30 το πρωΐ στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά ενώ ανάλογη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και στο Ηράκλειο στην πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωΐ.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν αγρότες, εκπαιδευτικοί, τα εργατικά κέντρα του νησιού, οι οικοδόμοι, ενώσεις συνταξιούχων, συνδικάτα και σύλλογοι εργαζομένων κ.α..

Την Τρίτη δεν θα πραγματοποιηθούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια της Κρήτης, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι της ΠΝΟ, ενώ σε τρίωρο κλείσιμο των καταστημάτων καλούν και οι εμπορικοί σύλλογοι.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν επίσης και όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Κρήτη.

Οι εργαζόμενοι ζητούν την κατάργηση του Νόμου Κατρούγκαλου (Ν. 4387/16) και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr