Σε κινητοποιήσεις οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα του Δήμου Ρεθύμνου - Ειδήσεις Pancreta
rethemnosnews.gr
 
Την στήριξή του στους 24 απολυμένους συμβασιούχους, εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου Ρεθύμνου, που πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο, από την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου ζητώντας την επαναπρόσληψή τους, εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου.

Το αρμόδιο δικαστήριο απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τους προηγούμενους μήνες διεκδικώντας να παραμείνουν στις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να είναι πλέον άνεργοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΡ, Γιώργο Λιολάκη, «οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι, εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου, οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ, ύστερα από συνεχείς ανανεώσεις συμβάσεων και συνεχόμενης εργασίας 50 μηνών, απολύθηκαν ενώ δήλωνε η Δημοτική Αρχή ότι είχαν τη στήριξή της για την μονιμοποίησή τους, αφού κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες».

Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή στήριξε το αίτημα των συμβασιούχων για την μονιμοποίησή τους, ωστόσο, όπως ανάφερε ο κ. Μαρινάκης, «για να υπάρχει νόμιμη διαδικασία πρόσληψης σε μία θέση χρειάζονται είτε οι αποφάσεις του ΑΣΕΠ είτε αποφάσεις των δικαστηρίων. Στην περίπτωση των συμβασιούχων του Ρεθύμνου στην καθαριότητα με κανέναν από τους δύο τρόπους δεν δίδεται η δυνατότητα να μπορούν να παραμείνουν στην εργασία τους».

Επίσης, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι οι υπηρεσιακοί παράγοντες του δήμου, «δεν θα δεχθούν κανέναν καταλογισμό, διότι υπάρχει δικαστική απόφαση που απορρίπτει τα ασφαλιστικά μέτρα και αν δεν τη δεχτούμε όλοι μας κινδυνεύουμε με καταλογισμούς».

Από την πλευρά του, το Εργατικό Κέντρο ζητά την άμεση επαναπρόσληψη των συμβασιούχων «οι οποίοι αν και εργάζονταν επί πολλά χρόνια στον Δήμο, οδηγήθηκαν ξαφνικά στην ανεργία και την απόγνωση».

«Βρεθήκαμε χωρίς εργασία, άνεργοι και με πολλά ερωτηματικά» επισημαίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ζητούν τη συμπαράσταση των συμπολιτών τους στην απόφασή τους να διεκδικήσουν την εργασία τους.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr