Αλλαγή διοίκησης στην Πυροσβεστική της Κρήτης - Ειδήσεις Pancreta

Ο νέος γενικός περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη Δημοσθένης Μπουντουράκης (δεξιά) και ο προκάτοχός του Νίκος Λαγουδάκης (αριστερά).

Ο μέχρι σήμερα διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων Δημοσθένης Μπουντουράκης αναλαμβάνει νέος γενικός περιφερειακός διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων στην Κρήτη καθώς προήχθη σε αρχιπύραρχο, μετά τις σημερινές κρίσεις στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ο νυν περιφερειακός διευθυντής Νίκος Λαγουδάκης, αποστρατεύεται ως ευδοκίμως τερματίσας τη θητεία του.

Στο Ηράκλειο, διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών παραμένει ο πύραρχος Γιώργος Τσικαλάς, στο Ρέθυμνο ο Παναγιώτης Καράμπελας ενώ στο Λασίθι αναλαμβάνει ο πύραρχος Μιχάλης Βασιλάκης. Στη θέση του Δημοσθένη Μπουντουράκη στα Χανιά, τοποθετείται ο πύραρχος, Γιώργος Μαρκουλάκης, ο οποίος είναι και γραμματέας της ΝΟΔΕ Χανίων. 

Πρόσφατα ο κ. Μαρκουλάκης είχε μέσω της «Εφ.Συν.» εκφράσει σοβαρές διαφωνίες ως προς την απόφαση του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά να τοποθετήσει την έδρα του συντονιστή  του Πυροσβεστικού Σώματος στη Σάμο, απ’ όπου θα επιτηρείται και το πυροσβεστικό έργο της Κρήτης, ζητώντας μάλιστα την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, χωρίς τελικά να εισακουστεί.  

Στην θέση του περιφερειακού συντονιστή στη Σάμο (με ευθύνη και την Κρήτη) τοποθετείται ο υποστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος Ιωάννης Σταμούλης.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr