Στον πρώην «Φάρο» το Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας - Ειδήσεις Pancreta
Την απόφαση για τη δημιουργία ενός Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας στο ακίνητο «Φάρος» στην Νέα Αλικαρνασσό Ηρακλείου, ανακοίνωσε ο προϊστάμενος της δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου Μαρίνος Παττακός.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο κ. Παττακός στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Ηρακλείου, τονίζοντας πως υπάρχει μελέτη για την αξιοποίηση του εγκαταλελειμμένου κτιρίου προκειμένου να διαρρυθμιστεί και να επισκευαστεί κατάλληλα ώστε να χρησιμοποιηθεί ως Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας.

Όπως είπε ο ίδιος, η απόφαση έχει ληφθεί ήδη από τον Δήμο Ηρακλείου και έχει ήδη εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή ενώ μέσα στους προσεχείς μήνες αναμένονται τα αποτελέσματα της ολοκληρωμένης μελέτης για την αξιοποίηση του ακινήτου.

Σύμφωνα με τον κ. Παττακό, «στο χώρο αυτό θέλουμε να στεγάζεται μια Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους όλων των Υπηρεσιών, και της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και του Λιμενικού και του Δήμου Ηρακλείου της Περιφέρειας κι όλων εκείνων που μπορούν ενιαία και συγκροτημένα και αποτελεσματικά να βοηθήσουν για την εκδήλωση μικρών ή μεγάλων περιστατικών στον Δήμο Ηρακλείου αλλά και στον νομό Ηρακλείου».

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια ο «Φάρος» αποτελούσε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, που στεγαζόταν σε δημοτικό ακίνητο. 

Ορίζεται Περιφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

Εν τω μεταξύ, τον ορισμό «περιφερειάρχη», ο οποίος θα συντονίζει τους φορείς με σκοπό την αποτελεσματικότερη δράση στα θέματα Πολιτικής Προστασίας, αναμένει η Κρήτη. Όπως ανέφερε στην ίδια συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο αρμόδιος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην τελευταία επίσκεψή του στο νησί προανήγγειλε την δημιουργία της θέσης γενικού συντονιστή για θέματα Πολιτικής Προστασίας.


Πηγή: pancreta.gr