Ξέφυγε από κάθε προηγούμενο όριο η κατάσταση στο δημοτικό συμβούλιο Ρεθύμνου, όταν ο δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θοδωρής Νίνος σχεδόν πιάστηκαν στα χέρια και τους χώρισαν οι… έκπληκτοι αλλά ψυχραιμότεροι δημοτικοί σύμβουλοι.

Όλα ξεκίνησαν, όπως αναφέρει το Goodnet με αφορμή τη συζήτηση του θέματος των χρεών της ΔΕΥΑΡ, η διοίκηση της οποίας ζητά από το δήμο εγγύηση ώστε να κάνει τον διακανονισμό για το χρέος των 2,5 εκ. ευρώ. Ο κ. Νίνος ζήτησε για μία ακόμα φορά από τη ΔΕΥΑΡ να φέρει στο Δ.Σ. καταστάσεις για το πώς δημιουργήθηκε το χρέος των 2,5 εκ. ευρώ προς τη ΔΕΗ, λέγοντας πως δεν πρόκειται η παράταξη να ψηφίσει την εγγύηση του δήμου για τον διακανονισμό, εκτιμώντας ότι αυτό θα δημιουργήσει πρόβλημα στη ρευστότητα του δήμου αν προκύψει κάποιο πρόβλημα.

Ο Θοδωρής Νίνος με έντονο ύφος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή, απευθυνόμενος προς τον δήμαρχο, ότι δεν κάνει ό,τι απαιτείται για την είσπραξη των χρεών των δημοτών προς την ΔΕΥΑΡ κάνοντας λόγο για «πελατειακές σχέσεις» της δημοτικής αρχής με τους δημότες. Αυτό εξόργισε το Γιώργο Μαρινάκη, ο οποίος σε εξίσου έντονο ύφος κατηγόρησε τον κ. Νίνο ότι λέει ψέματα επικαλούμενος 26 χιλιάδες ειδοποιητήρια που είχε στείλει η οικονομική υπηρεσία προεκλογικά σε δημότες που χρωστούσαν μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά στο δήμο.
Η λεκτική αντιπαράθεση συνεχίστηκε και ο προεδρεύων της συζήτησης, Μανώλης Φουρφουλάκης, διέκοψε τη συνεδρίαση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Αυτό όχι μόνο δεν έγινε, αλλά ο δήμαρχος συνέχισε – φεύγοντας από την αίθουσα – να φωνάζει στον Θοδωρή Νίνο, τον οποίο εξόργισε το γεγονός ότι ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε για μία ακόμα φορά στον πατέρα του, αφήνοντας αιχμές για την εντιμότητα της οικογένειας. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κατευθύνθηκε προς το μέρος του δημάρχου, ζητώντας του να ανακαλέσει και προς στιγμήν οι δύο άντρες ήρθαν στα χέρια.
Στην αίθουσα του Δ.Σ. ακούστηκαν βαριές κουβέντες, όμως οι ψυχραιμότεροι – μετά το πρώτο σοκ – μπήκαν στη μέση και χώρισαν τους δύο άντρες, των οποίων οι διαφωνίες είναι συνεχείς, όμως μέχρι σήμερα δεν είχαν φτάσει σε ακραίο σημείο.
Ακολούθησε έντονη λεκτική διαφωνία του κ. Νίνου με τον δημοτικό σύμβουλο Μανώλη Μπιρικάκη, που επιχείρησε να υπερασπιστεί το δήμαρχο και απειλήθηκε νέο επεισόδιο, που τελικά έληξε εν τη γενέσει του.
Τελικά, η παράταξη Νίνου αποχώρησε μετά το επεισόδιο και το δημοτικό συμβούλιο ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα με την ψήφιση του θέματος από την πλειοψηφία.

Δείτε το επίμαχο σημείο από το 5.14.00 και μετά


Πηγή: haniotika-nea.gr