Προσφεύγει στο ΣτΕ ο Δήμος Σητείας για τις ανεμογεννήτριες - Ειδήσεις Pancreta

Από τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Κρήτης. Στο κέντρο ο δήμαρχος Σητείας Γ.Ζερβάκης

Την απόφαση για προσφυγή στο ΣτΕ κατά της υπουργικής απόφασης Χατζηδάκη που δίνει πράσινο φως για τη δημιουργία δυο ακόμα αιολικών πάρκων στην περιοχή Σητείας, επανέλαβε ο δήμαρχος Σητείας Γ. Ζερβάκης στη μεγάλη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια.

«Η χωροθέτηση του συγκεκριμένου έργου δε μας βρίσκει σύμφωνους. Έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες για την ανάπτυξη μας. Έχουμε υπερκεράσει το ενεργειακό μας ισοζύγιο. Πρέπει όλοι να σεβαστούμε τις αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας. Δεν υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Δεν θα περπατήσει το έργο. Είμαστε αποφασισμένοι να προσφύγουμε στο ΣτΕ. Είναι το μόνο όπλο για να αντιταχθούμε στο έργο», ανέφερε ο κ. Ζερβάκης.

Μάλιστα, την προσεχή Δευτέρα 11 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σητείας με αποκλειστικό θέμα την κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας που εγκρίνει τους περιβαλλοντικούς όρους του υποέργου «Εγκατάσταση και λειτουργία Αιολικού Σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις θέσεις «ΦΡΟΥΔΙΑ – ΛΥΓΙΑΣ – ΠΛΑΤΥΒΟΛΟ» και «ΤΡΟΥΛΑ – ΧΑΛΚΙΑΣ- ΚΟΡΦΗ» του Δήμου Σητείας το οποίο εντάσσεται στο Υβριδικό Έργο Αμαρίου.

Όπως τόνισε ο κ.Ζερβάκης, «δεν συνάδει αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε για την περιοχή μας, να αναπτύξουμε το φυσικό γεωπάρκο της Σητείας το οποίο έχει ενταχθεί ήδη στην Unesco με τις συγκεκριμένες δραστηριότητες».

«Αντιτίθεται στο σχεδιασμό μας και σε αυτό που θέλει η τοπική κοινωνία. Οι αποφάσεις μας είναι ειλημμένες. Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούσουμε τα κελεύσματα της κοινωνίας και να σεβαστούμε τις αποφάσεις των συμβουλίων. Δεν γίνεται να παίρνονται κάποιες αποφάσεις ερήμην των κοινωνιών, για σχεδιασμούς άλλων, σε ένα μέρος το οποίο εκ των πραγμάτων είναι το πιο υποβαθμισμένο μέρος της Κρήτης», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr