Μήνυμα της δασκάλας που ξυλοκοπήθηκε για τη βία στα σχολεία - Ειδήσεις Pancreta
Από την παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών έξω από τα Δικαστήρια Χανίων, με αφορμή της δίκη του πατέρα που χτύπησε δασκάλα
Μάριος Διονέλλης / ΕΦΣΥΝ
 

Για δικαίωση κάνει λόγο η δασκάλα η οποία ξυλοκοπήθηκε σε δημοτικό σχολείο των Χανίων από πατέρα ενός παιδιού, αναφορικά με την καταδίκη του δράστη από το Δικαστήριο.

Η δασκάλα σε δήλωσή της τονίζει ότι «η δικαιοσύνη με την απόφαση και τις ποινές που επέβαλε, έβαλε φραγμό στη βία στα σχολεία», ενώ όπως είπε, «η ασφάλεια στη μόρφωση και την εργασία, αποτελούν δικαίωμα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, ηλικίας και φυλετικών διαφορών».

Υπενθυμίζεται ότι ο 38χρονος πατέρας καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια κάθειρξης, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα ισχύ, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη φυλακή.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους συναδέλφους της εκπαιδευτικούς καθώς όλους τους πολίτες για την στήριξη που της πρόσφεραν, τονίζοντας πως «η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας για τα παραπάνω είναι ο μόνος δρόμος για να βαδίσουμε σε μια κοινωνία που θέλει να ονομάζεται πολιτισμένη».

Αναλυτικά η δήλωση της δασκάλας:

«Η δικαιοσύνη χθες με την απόφαση και τις ποινές που επέβαλε, έβαλε φραγμό στη βία στα σχολεία. Η ασφάλεια στη μόρφωση και την εργασία, αποτελούν δικαίωμα όλων των πολιτών ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, ηλικίας και φυλετικών διαφορών.

Η αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας για τα παραπάνω είναι ο μόνος δρόμος για να βαδίσουμε σε μια κοινωνία που θέλει να ονομάζεται πολιτισμένη.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συναδέλφους μου, όλους τους εκπαιδευτικούς της Ελλάδας (και ιδιαίτερα τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων), τους γονείς (Σύλλογο Γονέων 14ου Δ.Σ. Χανίων και την Ένωση Γονέων Δήμου Χανίων) και τους μαθητές μου».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr