Τέσσερα χρόνια κάθειρξης! Ένοχος ο κατηγορούμενος για την βιαιοπραγία στην εκπαιδευτικό - Ειδήσεις Pancreta

Ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον Α.Π. ο οποίος χτύπησε εκπαιδευτικό του 14ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων την περασμένη Παρασκευή, επιβάλλοντας ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, για απειλή, για εξύβριση, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ενδοοικογενειακή απειλή.

Να σημειωθεί πως η άσκηση έφεσης δεν έχει αναστέλλουσα δύναμη και ο Α.Π. οδηγήθηκε στη φυλακή.

Καταπέλτης η Εισαγγελέας

Καταπέλτης η Εισαγγελέας σε βάρος του Α.Π. για όσα έγιναν στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων. Πρότεινε την ενοχή για σωματική βλάβη, για απειλή, για εξύβριση, για φθορά περιουσίας, για ενδοικογενειακή απειλή.

Πρόσθεσε ότι όλες οι πράξεις του φαίνεται πως είχαν δόλο και ήταν απαξιωτικές ακόμη και προς το λειτούργημα του εκπαιδευτικου. Επανέλαβε δε την πρόταση της για ενοχή.

Τι προηγήθηκε

Δολοφονική επίθεση! Έτσι χαρακτήρισε η πρώην σύζυγος του Α.Π. τα όσα συνέβησαν στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, με την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η δασκάλα από τον μαινόμενο πατέρα την περασμένη Παρασκευή.

Μαλιστα, αρκετές φορές ο κατηγορούμενος διέκοψε την διαδικασία, κάνοντας λόγο για σκευωρία σε βάρος του, αναγκάζοντας την Εισαγγελέα να του απευθυνθεί και να του θυμίσει ότι βρίσκεται σε δικαστήριο!

Συγκλονιστικά όσα είπε η δασκάλα

Είμαι υπεύθυνη του ολοήμερου. Πέντε λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι, λόγω βροχής και για να διευκολύνω τους γονείς, ξεκλείδωσα την καγκελόπορτα. Είδα τον κατηγορούμενο να συνομιλεί με τη γυναίκα του και τα τρία του παιδιά, σε έντονο υφος. Τον γνωρίζω όπως όλους τους γονείς, φυσιογνωμικά, ως πατέρας μαθητών μας.

Γνώριζα ότι υπάρχει δικαστική απαγόρευση για να μην παίρνει τα παιδιά από το σχολείο, αλλά και να μην πλησιάζει στο σχολείο. Διαπληκτιζόταν με την μητέρα και παρακάλεσα να πάνε λίγο παραπέρα γιατί εμπόδιζαν την είσοδο. Όπως έσκυψα να ενεργοποιήσω το κινητό μου, που ήταν κλειστό λόγω σχολείου, μου έριξε την πρώτη μπουνιά!

Του είπα… «Εμένα δέρνεις;»… Και συνέχισε να με δέρνει και να με χτυπάει. Με έσυρε από τα μαλλιά, με έβριζε χυδαία…

Κάποιος άλλος γονέας προσπάθησε να τον εμποδίσει. Ήταν μπροστά γονείς και παιδιά… Βρήκα την ευκαιρία να φύγω, μου έπεσαν τα πράγματα… Πήδηξε μέσα στην αυλή, έτρεχα αιμόφυρτη… Μπροστά ήταν και άλλα παιδάκια, ούρλιαζαν και έκλαιγαν! Κλειδωθήκαμε στο κτίριο και περιμέναμε την αστυνομία…

Μου έλεγε… Θα σε σκοτώσω όπου σε βρω, θα σε γ….. παλιοπ…. Πώς θα γυρίσω στο σχολείο; Πώς θα σταθώ απέναντι στους μαθητές, όταν θα αισθάνομαι το φόβο και την απειλή;

Έχω σπασμένη μύτη, ραγισμένο κόκκαλο πάνω από το μάτι, κακώσεις στο δεξί γόνατο, πολλά χτυπήματα από κλωτσιές, αλλά αυτό που δεν φαίνεται είναι το ψυχολογικό. Φοβάμαι για τη ζωή μου!

Σε αυτό το σημείο κι ενώ η δασκάλα αναφερόταν στον αγώνα ζωής που έχει δώσει, υπήρξε έντονη συγκινησιακή φόρτιση. Μάλιστα, ανέφερε ότι λόγω ενός πρόσφατου χειρουργείου φοβήθηκε ότι θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα από τις κλωτσιές που δέχθηκε στην κοιλιά.

Η πρόθεση του ήταν να με σκοτώσει… Κινδύνευε η ζωή μου!

Έχουν δημιουργηθεί και στο παρελθόν επεισόδια και με συναδέλφους και με γονείς. Το αίσθημα της ασφάλειας διαταράσσεται στο σχολείο με όλα αυτά.

Τι είπε η πρώην σύζυγος

Πήγα στο σχολείο να πάρω τα παιδιά. Ο κύριος ήταν ήδη εκεί και μιλούσε με τα δύο μας παιδιά στο δημοτικό. Όταν πήγα έξω, κρατώντας και το τρίτο από το νηπιαγωγείο, είδα τη δασκάλα να του λέει ότι δε μπορεί να πάρει τα παιδιά.

Στάθηκε μπροστά μου και ζήτησε να πάρει τα παιδιά. Δεν δέχθηκε ότι του είπα, αγρίεψε και με απείλησε. Είπα ότι θα καλέσω την αστυνομία. Είδε τη δασκάλα ότι κρατούσε το κινητό και της επιτέθηκε.

Ξεκίνησε να την χτυπάει άγρια, την έσυρε από τα μαλλιά, ζητούσε βοήθεια η γυναίκα. Είχαμε σοκαριστεί όλοι και τα παιδάκια έκλαιγαν. Ευτυχώς βρέθηκε ένας πατέρας και τον εμπόδισε. Έτσι μπορέσαμε να τρέξουμε και να κλειδωθούμε στο σχολείο… Δεν ήταν απλός ξυλοδαρμός, ήταν δολοφονική επίθεση. Αν δεν βρισκόταν ο άλλος γονιός η δασκάλα θα ήταν το λιγότερο ανάπηρη!

Στα δύο παιδιά που ήταν έξω φώναξε… «Δεν έχετε πλέον πατέρα». Τα παιδιά μου τα έχασαν! Εξαφανίστηκαν και επέστρεψαν… «χαμένα» σε μια θεία τους αρκετή ώρα αργότερα!

Σε εμένα έχει επιτεθεί τουλάχιστον τριάντα φορές και έχω καταγγείλει πάνω από τις μισές. Τα ίδια έχει κάνει και με άλλο κόσμο…

Δεν δέχθηκε ποτέ την απόφαση του δικαστηρίου, λέγοντας ότι… «Κανένας δεν θα μου πει πότε θα βλέπω τα παιδιά μου». Ήξερα όμως ότι θέλει να βλέπει τα παιδιά και τα άφηνα κάποια σαββατοκύριακα στη μητέρα του. Όχι όμως να τα παίρνει με τη βία, να τα βάζει και τα τρία σε ένα μηχανάκι και να τα πηγαίνει στο χωριό.

Τι είπε γονέας μαθητή του σχολείου και εκπαιδευτικός

Πήγα να πάρω το παιδί μου. Παρατήρησα ότι συνομιλούσε σε έντονο ύφος με τη σύζυγό του, προσπαθώντας να πείσει τα παιδιά να πάνε στη γιαγιά τους.

Είδα μέρα από λίγα λεπτά να δέρνει τη δασκάλα που φώναζε βοήθεια. Μάζεψα τα παιδιά και φώναξα στη δασκάλα και την πρώην σύζυγό του να μπούμε μέσα στο σχολείο και να κλειδώσουμε.

Εκείνος πήδηξε τα κάγκελα και ξέσπασε στην τσάντα της δασκάλας. Η δασκάλα ήταν αιμόφυρτη, δε μπορούσε να τρέξει… ήταν πανικόβλητη! Προσπαθούσε να του ξεφύγει…

Η απολογία του κατηγορούμενου

Έχουν πέσει σε αντιφάσεις… Εκείνη την ημέρα δεν έβρεχε! Είπε η δασκάλα ότι την τράβηξα από την αυλή έξω, αλλά η άλλη μάρτυς είπε ότι η καγκελόπορτα ήταν κλειστή.

Δεν μένω στα Χανιά, είμαι στο Ακρωτήρι. Όταν έρθω Χανιά, δεν θα περάσω από το σχολείο να δώσω κάτι στα παιδιά μου; Και πριν λίγες ημέρες πήγα πράγματα στο νηπιαγωγείο.

Την δασκάλα τη γνωρίζω φυσιογνωμικά. Έχει κάνει γκέτο με την πρώην μου! Έχει βγει μια απόφαση να δίνω 600 ευρώ διατροφή, ενώ δεν παίρνω καν τόσα από τη δουλειά μου.

Ξέρω τη δικαστική απόφαση! Πήγα να τα πάρω, να τα βγάλει η μάνα τους από το σχολείο και μετά να έρθουν μαζί μου. Πήγα λοιπόν να συνεννοηθώ ποιος θα μου τα έφερνε στο ΚΤΕΛ γιατί είχα να τα δω τρεις εβδομάδες.

Η δασκάλα με είχε προσβάλει άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Πήγα στον διευθυντή του σχολείου και με άφησε να δώσω κάποια πράγματα στα παιδιά. Του ζήτησα να πει στη δασκάλα να μη με προσβάλει.

Ε, την τρίτη φορά… ήταν μια κακιά ώρα! Με προσβάλει τόσες φορές… μεγαλώνω τρία παιδιά… Λογοφέραμε κι έγινε κάτι που δεν έπρεπε να γίνει. Ντρέπομαι που έγινε αυτό! Δεν είχα υπομονή, δεν ήξερα τι έκανα…

Εγώ πήρα την αστυνομία και περίμενα. Πριν πάω στο σχολείο είχα ενημερώσει τον αξιωματικό υπηρεσίας ότι θα πάω στο σχολείο και θα μου δημιουργούσαν θέμα.

Ίσως μια φορά να την χτύπησα… αλλά δεν το θυμάμαι. Το παραδέχομαι και ζητώ συγγνώμη, αλλά μισή ντροπή δική μου και μισή ντροπή δική της. Να σας πει ο διευθυντής του σχολείου αν τον είχα ενημερώσει για όσα γίνονταν ή όχι.

Είναι σκευωρία! Λογοφέραμε, αρπαχτήκαμε

Σε αυτό το σημείο το δικαστήριο διέκοψε…


Πηγή: parakritika.gr