Προφυλακιστέα η 31χρονη για το φονικό στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta
Η 31χρονη κρίθηκε προφυλακιστέα για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του πρώην συζύγου της - Ένταση και προπηλακισμοί από συγγενείς του θύματος.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 31χρονη καθ' ομολογία δράστης της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του πρώην συζύγου της, η οποία το βράδυ της περασμένης Κυριακής, μαχαίρωσε τον 59χρονο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Η 31χρονη οδηγήθηκε το πρωΐ της Πέμπτης στον ανακριτή, όπου και απολογήθηκε, τονίζοντας για ακόμη μία φορά ότι προέβη σε αυτήν την πράξη επειδή ο πρώην σύζυγός της τη κακοποιούσε και ήταν βίαιος απέναντί της.

Όπως είπε, αρχικά έσκασε τα λάστιχα του αυτοκινήτου του θύματος και αμέσως μετά, αμυνόμενη σε επίθεση του θύματος, τον χτύπησε με το μαχαίρι, το οποίο, όπως δήλωσε, το είχε για ασφάλεια.

Νωρίτερα, κατά την προσαγωγή της στα Δικαστήρια Ηρακλείου, συγγενείς και φίλοι του θύματος της επιτέθηκαν φραστικά ενώ κάποιοι χειροδίκησαν εναντίον της. Με την ολοκλήρωση της απολογίας της και κατά την έξοδο της από το Δικαστικό Μέγαρο, υπήρξε εκ νέου ένταση και φυγαδεύτηκε από τους αστυνομικούς για να αποφευχθούν επεισόδια.

Στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίοι απέκλεισαν την είσοδο, δημιουργώντας κλοιό για να μην της επιτεθούν, όσο η ίδια βρισκόταν στον ανακριτή.

Σημειώνεται ότι η κηδεία του 59χρονου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, στην εκκλησία του Αφέντη Χριστού στις Πατέλες.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής έξω από το Κέντρο Αστέγων στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού, όταν η 31χρονη επιτέθηκε στον 59χρονο, καταφέρνοντάς του πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα με μαχαίρι.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με τους διασώστες να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον άτυχο άνδρα και να τον μεταφέρουν στο ΠΑΓΝΗ, ωστόσο λίγο αργότερα ο 59χρονος εξέπνευσε.

Λίγη ώρα μετά, η αστυνομία συνέλαβε την 31χρονη πρώην σύζυγό του, η οποία φέρεται να ομολόγησε το φονικό και να τόνισε στις αρχές ότι προέβη σε αυτήν την πράξη επειδή ο πρώην σύζυγός της τη κακοποιούσε και ήταν βίαιος απέναντί της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, δράστης και θύμα ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών ενώ ο 59χρονος ήταν πατέρας πέντε παιδιών με τουλάχιστον δύο γυναίκες.

Σε ανακοίνωσή τους, τα Παιδικά Χωριά SOS ενημερώνουν για την τύχη των παιδιών του άτυχου 59χρονου:

«Τα Παιδικά Χωριά SOS εκφράζουν τη βαθιά λύπη τους για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα στην Αλικαρνασσό του Ηρακλείου και δηλώνουν ότι τα τέσσερα από τα πέντε παιδιά του 59χρονου που δολοφονήθηκε από την 31χρονη πρώην σύζυγό του, βρίσκονται εδώ και 3,5 χρόνια υπό την προστασία τους, μεγαλώνοντας σε ένα ασφαλές και γεμάτο αγάπη περιβάλλον, ενώ το πέμπτο βρίσκεται σε ανάδοχη οικογένεια.

Τα Παιδικά Χωριά SOS θα φροντίσουν με κάθε τρόπο να υποστηρίξουν και τα πέντε αδέρφια σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή και να τους παρέχουν την εξειδικευμένη επιστημονική υποστήριξη αλλά και τη ζεστή ανθρώπινη αγκαλιά που χρειάζονται, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν από εδώ και εμπρός».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr