Λιμεναρχείο Ηρακλείου: Τέλος τα ηλεκτρικά πατίνια από την παραλιακή - Ειδήσεις Pancreta

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοίνωσε πως απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων πατινιών και εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Ηρακλείου.

Στην σχετική ανακοίνωσή του το Λιμεναρχείο αναφέρει πως απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων πατινιών εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Ηρακλείου, καθώς και στους εξομοιούμενους με αυτή χώρους.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο, η απόφαση πάρθηκε στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την ασφάλεια των χρηστών του λιμένα και την αποφυγή ατυχημάτων, δεδομένης της έλλειψης θεσμοθετημένων προϋποθέσεων χρήσης και κυκλοφορίας του εν λόγω μέσου. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, αποφασίστηκε ότι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη αυτή μόδα είναι να απαγορευθεί προσωρινά η διάθεση και κυκλοφορία των πατινιών από το κέντρο της πόλης, μέχρις ότου υπάρξει το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο.

Έτσι, άντρες της Τροχαίας, από νωρίς το πρωΐ της Δευτέρας ξεκίνησαν να εφαρμόζουν την απόφαση, απομακρύνοντας τα πατίνια από τα κεντρικά σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η πλήρης απουσία νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει τη διάθεση, την εκμίσθωση και την κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων ορθίων, των γνωστών πατινιών που έχουν κατακλύσει την πόλη του Ηρακλείου, ευθύνεται για τα μείζονα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.

Τέλος, το Λιμεναρχείο Ηρακλείου αναφέρει ότι οι παραβάτες της προαναφερθείσας απόφασης, ανεξάρτητα των συντρεχουσών ποινικών και αστικών ευθυνών κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του ν.δ. 187/73 (Α’ 261), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr