Απομακρύνουν τα ηλεκτρικά πατίνια από το Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

Στην απομάκρυνση των ηλεκτροκίνητων πατινιών από το κέντρο του Ηρακλείου, προχωράει από το πρωί της Δευτέρας η Τροχαία Ηρακλείου.

Μετά τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή, αποφασίστηκε ότι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπιστεί η επικίνδυνη αυτή μόδα είναι να απαγορευθεί προσωρινά η διάθεση και κυκλοφορία των πατινιών, μέχρις ότου υπάρξει το απαιτούμενο νομικό πλαίσιο.

Έτσι, άντρες της Τροχαίας, από νωρίς το πρωΐ της Δευτέρας ξεκίνησαν να εφαρμόζουν την απόφαση, απομακρύνοντας τα πατίνια από τα κεντρικά σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η πλήρης απουσία νομοθετικού πλαισίου που θα διέπει τη διάθεση, την εκμίσθωση και την κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων ορθίων, των γνωστών πατινιών που έχουν κατακλύσει την πόλη του Ηρακλείου, ευθύνεται για τα μείζονα κυκλοφοριακά προβλήματα που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.

Σημειώνεται ότι την περασμένη βδομάδα, είχε σημειωθεί τροχαίο ατύχημα με ηλεκτρικά πατίνια, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο κοριτσιών, ηλικίας 16 και 19 ετών.

Η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής:

«Δήμος και φορείς δεν είναι αντίθετοι σε κάθε δράση που προωθεί την Βιώσιμη Αστική ανάπτυξη και Πράσινη κινητικότητα μέσω των νέων τεχνολογιών, ωστόσο, κατατέθηκε από όλους τους συμμετέχοντες, η πρόταση να εξετασθεί το ενδεχόμενο απαγόρευσης της διάθεσης και κυκλοφορίας των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων ορθίων (πατίνια), έως ότου, θεσπιστεί νομοθετικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει τα θέματα αυτά.

Στο πλαίσιο αυτό η πρόταση αυτή θα προωθηθεί στην Επιτροπή Κυκλοφορίας προκειμένου μέσα από τις σχετικές διαδικασίες να ενημερωθούν οι δημοτικές παρατάξεις και στη συνέχεια να εισαχθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Να σημειωθεί ότι έχει ήδη διαβιβαστεί από το Δήμο Ηρακλείου προς το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών αίτημα για την θέσπιση κανόνων για να μπορεί στη συνέχεια να εκδοθεί Κανονιστική πράξη εφαρμογής τους όσον αφορά τη διάθεση και κυκλοφορία των ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων ορθίων».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr