Πολλά τα κενά στην Κρήτη, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς - Ειδήσεις Pancreta

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των εκπαιδευτικών στην Κρήτη, καθώς διαπιστώνουν πολλά κενά σε εκπαιδευτικούς, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα κενά σε αναπληρωτές τη φετινή χρονιά στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ρεθύμνου, υπολογίζεται πως θα φτάσουν τα 770.

Τα κενά στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ρεθύμνου, εκτιμάται πως θα είναι φέτος περίπου 220 χωρίς να περιλαμβάνονται στον αριθμό αυτό, αρκετές από τις ειδικότητες και η παράλληλη στήριξη. 

Παράλληλα, περισσότερα από 550 εκτιμάται πως θα είναι τα κενά στα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, οι προσλήψεις αναπληρωτών θα διενεργηθούν βάσει των τελευταίων - εγκεκριμένων από το ΑΣΕΠ - πινάκων κατάταξης, παρ'όλα αυτά οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι τα κενά δεν θα καλυφθούν έγκαιρα.

Περισσότερα από 800 τα λειτουργικά κενά στο Ηράκλειο

Περισσότερα από 800 είναι μέχρι στιγμής τα κενά σε εκπαιδευτικούς στο Ηράκλειο ενώ και σε αυτήν την περίπτωση, δεν υπολογίζονται οι ανάγκες σε παράλληλη στήριξη.

Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, τα κενά θα είναι περισσότερα, καθώς το πρώτο κουδούνι αναμένεται να βρει τα σχολεία του νομού με πάνω από 1.000 κενά.

Σημειώνεται ότι τα σχολεία για το σχολικό έτος 2019 – 2020, θα ανοίξουν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr