«Όχι» στα μαύρα πουκάμισα, «ναι» στην ζωή - Ειδήσεις Pancreta

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στην εκδήλωση την οποία πραγματοποίησε στα Χανιά, «η Ομάδα ενεργών πολιτών για τα τροχαία» για τον θάνατο ανθρώπων στους δρόμους της Κρήτης.

Η εκδήλωση - συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και αποτέλεσε την πρώτη παρέμβαση ενημέρωσης της νεοσύστατης Ομάδας.

Η «Ομάδα Ενεργών Πολιτών για τα τροχαία», δημιουργήθηκε πριν από λίγες ημέρες με μέλη την φιλόλογο κα. Κόλλια, τον νευροχειρουργό Αντώνη Κρασουδάκη, τον μουσικό Γιάννη Μεντζελόπουλο και τον αξιωματικό ε.α. Γιάννη Φωκά. 

 

flashnews.gr

Όλα ξεκίνησαν μετά από μία συζήτηση της Βίκυς Κόλλια με το γιο της (24 ετών), ο οποίος όπως της είπε, έχει ήδη δει 7 παιδιά από την ομάδα που παίζουν ποδόσφαιρο να πεθαίνουν από τροχαία.

Στη εκδήλωση μίλησαν ο σεβασμιώτατος Δαμασκηνός, ο δήμαρχος Σφακίων Γιάννης Ζερβός, ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης, η Βίκυ Κόλλια, ο Γιάννης Φωκάς, ο Αντώνης Κρασουδάκης και ο Γιάννης Μεντζελόπουλος. 

«Μαζευτήκαμε όλοι από πόνο. Δεν μπορούμε να βλέπουμε συνέχεια παιδιά στις εφημερίδες με το μαύρο πλαίσιο», σχολίασε από το βήμα ο Γιάννης Φωκάς, συμπληρώνοντας: «να πίνουμε ένα βαρέλι ο καθένας, αλλά να μένει κάποιος, ο οποίος θα οδηγήσει με ασφάλεια τους υπόλοιπος στο σπίτι. Ας το περάσουμε αυτό στα παιδιά μας, σε όλο τον κόσμο. Τα ξημερώματα να βρουν τα παιδιά μας στο κρεβάτι τους. Αυτό είναι η επιθυμία και ο συλλογισμός μας».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr