Κρήτη: Περιπέτεια για 28 επιβάτες σε ακυβέρνητο τουριστικό σκάφος - Ειδήσεις Pancreta

φωτο αρχείου

Δύο περιπτώσεις ακυβερνησίας πλοίων, αντιμετώπισε το απόγευμα της Δευτέρας στην ανατολική Κρήτη το Λιμενικό, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στην Ιεράπετρα, το Λιμενικό ειδοποιήθηκε για ένα τουριστικό σκάφος, το οποίο είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ της νήσου Χρυσής και της Ιεράπετρας.

Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 28 επιβάτες, οι οποίοι διασώθηκαν από τους άντρες του Λιμενικού και οδηγήθηκαν με ασφάλεια στην στεριά, χωρίς κανένας να αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα.

Στην ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρεται:

«Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας, απογευματινές ώρες της Δευτέρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι το Ε/Γ-Τ/Ρ »ΑΠΟΛΛΩΝ 1» Ν.Π. 11236 βρίσκεται ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν.Χρυσής και Ιεράπετρας, με είκοσι οκτώ (28) επιβαίνοντες (25 επιβάτες και 03 άτομα πλήρωμα).

Άμεσα μετέβη στην περιοχή το Ε/Γ-Τ/Ρ »ΧΡΥΣΗ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 10785 όπου εντόπισε και ρυμούλκησε με ασφάλεια το »ΑΠΟΛΛΩΝ 1» στο αλιευτικό καταφύγιο Ιεράπετρας καθώς και με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ »ΕΙΡΗΝΗ» Ν.Ι. 05, προσδέθηκε με ασφάλεια, αποβιβάζοντας τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του »ΑΠΟΛΛΩΝ 1» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης, από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί».

Σώοι οι τρεις Τσέχοι με το ακυβέρνητο καταμαράν

Μεγάλη επιχείρηση στήθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, στη θαλάσσια περιοχή του Τσούτσουρα, στη νότια Κρήτη, για τη διάσωση τριών τουριστών, το σκάφος των οποίων παρασύρθηκε από τη θαλασσοταραχή.

Στο σκάφος επέβαιναν τρεις Τσέχοι τουρίστες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από το Λιμενικό ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών.

Αναλυτικά η ανακοίωση του Λιμενικού:

«Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες της Δευτέρας, οι Λιμενικές Αρχές Ηρακλείου, Καλών Λιμένων, Ιεράπετρας, Κόκκινου Πύργου και Αγίας Γαλήνης, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για τη ύπαρξη ακυβέρνητου Ι/Φ-Καταμαράν σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. νότια της Κρήτης (περιοχή Τσούτσουρος), με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..Το Ι/Φ-Καταμαράν εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή »ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΣ» και περισυνελέγησαν από το πλήρωμά του υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες (άνεμοι έντασης 6-7 BF ΒΒΔ), ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο καταφύγιο τουριστικών σκαφών »ΤΣΟΥΤΣΟΥΡΟΣ» καλά στην υγεία τους.

Από το συμβάν δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr