Γιώργος Πιτσιλής: Η επίθεση σε βάρος των ελεγκτών δεν θα μείνει ατιμώρητη - Ειδήσεις Pancreta

Στο Ηράκλειο έφτασε χθες το απόγευμα ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος αμέσως μετά την άφιξή του μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και επισκέφθηκε τα μέλη του κλιμακίου της ΑΑΔΕ Ηρακλείου που δέχΤηκαν επίθεση από οδηγό φορτηγού στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Πιτσιλής ενημερώθηκε για την πορεία της υγείας των δύο ελεγκτών, καθώς και για τις λεπτομέρειες του περιστατικού της επίθεσης.

«Ήρθα εδώ στο Ηράκλειο μόλις πληροφορήθηκα το περιστατικό. Ως διοικητής της ΑΑΔΕ θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα στελέχη των υπηρεσιών μας για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν, αλλά και τη συμπαράσταση τόσο τη δική μου όσο και όλων των εργαζομένων της ΑΑΔΕ στους δύο συναδέλφους μας που τραυματίστηκαν», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή και άνανδρη επίθεση σε υπαλλήλους των ελεγκτικών μας υπηρεσιών, η οποία θα αντιμετωπιστεί από το κράτος δικαίου όπως αρμόζει στην περίπτωση. Θέλω να είναι σαφής και κατηγορηματικός».

Ο κ. Πιτσίλης στη δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι «τέτοιες επιθέσεις όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά μας οπλίζουν με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη και αποφασιστικότητα στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής».

Αναφορικά με την υγεία των δύο ελεγκτών, η 55χρονη εφοριακός έχει υποστεί μερική διάτρηση τυμπάνου στο αυτί της από το χτύπημα που δέχτηκε στο πρόσωπο, ωστόσο δεν χρήζει χειρουργικής επέμβασης και η προκληθείσα βλάβη μπορεί να αντιμετωπιστεί με φαρμακευτική αγωγή.

Η κατάσταση της υγείας του 58χρονου είναι καλύτερη. Ωστόσο και οι δύο παραμένουν στο ΠΑΓΝΗ προκειμένου να ολοκληρωθεί ο ιατρικός έλεγχος και ο κύκλος των εξετάσεων στον οποίο υποβάλλονται.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του φορτηγού ακόμη αναζητείται.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr