Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta

Ισχυρή δόνηση «ξύπνησε» σήμερα το πρωί τους κατοίκους της Κρήτης. Ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 07:39 το πρωί και έγινε αισθητών σε όλο το νησί. 

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο εντοπίζεται 23 χιλιόμετρα δυτικά - βορειοδυτικά του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 66 χιλιόμετρα.

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι η υπηρεσία είναι σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο, αν και δεν υπάρχει πληροφόρηση για οποιαδήποτε ζημιά.

Τι λένε οι επιστήμονες

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι επιστήμονες. 

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας σημείωσε ότι «έχουμε να κάνουμε με έναν σεισμό επιφανειακό σε γνωστές ζώνες».

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με τη σεισμικότητα που υπάρχει στην Κρήτη. Θέλουμε χρόνο να εκτιμήσουμε την κατάσταση», πρόσθεσε. 

Ο σεισμολόγος και μέλος της επιτροπής σεισμικού κινδύνου Γεράσιμος Παπαδόπουλος, δήλωσε ότι εάν επαληθευτεί το εστιακό βάθος, δεν αναμένουμε πολλούς μετασεισμούς.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr