Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο (Μάχης Κρήτης αρ.3) για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου, ενόψει των εθνικών εκλογών στις 7 Ιούλη.

Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο, απηύθυναν κάλεσμα σε όλο το προοδευτικό μέτωπο του Ηρακλείου να τους εμπιστευτούν.

Ο υπεύθυνος γραφείου τύπου και επικοινωνίας και μέλος του συντονιστικού της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, κ. Δημήτρης Κλαράκης, ανέφερε πως η σημερινή κυβέρνηση μέσα από τεράστιες δυσκολίες ήταν αυτή που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ενώ παράλληλα επισήμανε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει η Νέα Δημοκρατία θα είναι καταστροφικό.

Αναλυτικά, η ομιλία του κ. Κλαράκη:

Στις 7 Ιουλίου ο ελληνικός λαός θα κληθεί να αποφασίσει με ποια κυβέρνηση, ποιο πολιτικό σχέδιο και με ποιο πρωθυπουργό θα πορευθεί η χώρα τα επόμενα 4 χρόνια.

Την επόμενη των Εθνικών εκλογών είτε θα έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη, μαζί με υπουργούς, τον κ. Γεωργιάδη, τον κ. Βορίδη και άλλους συνοδοιπόρους της ακροδεξιάς. Είτε θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτική και δημοκρατική με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και την Προοδευτική Συμμαχία. Αυτό είναι το δίλημμα.

Γι αυτό απευθύνουμε ένα πλατύ δημοκρατικό προσκλητήριο σε όλους τους προοδευτικούς και δημοκράτες πολίτες. Στο προσκλητήριό μας αυτό, δεν περισσεύει κανείς και καμιά.

Το κυβερνητικό πρόγραμμα δηλαδή της ΝΔ, που δεν είναι απλά τίτλοι, αλλά, θα είναι η συντριπτική αλλαγή της καθημερινότητας της πλειοψηφίας των πολιτών προς το χειρότερο. Θέλουν να εφαρμόσουν ένα νέο σκληρό μνημόνιο δικής τους έμπνευσης, με λιτότητα, περικοπές, απολύσεις, αυξήσεις φόρων για τους πολλούς και ελαφρύνσεις για τους λίγους.

Πλέον δηλώνουν απερίφραστα πως θέλουν να μας γυρίσουν πίσω στα χρόνια του μνημονίου με επαναφορά του κανόνα 5 αποχωρήσεις για 1 πρόσληψη στο δημόσιο, να κόψουν τα κοινωνικά επιδόματα γιατί αυτά αρμόζουν τάχα σε χώρες της λατινικής Αμερικής, να υποχρεωθούμε να δουλεύουμε 7 μέρες τη βδομάδα, να καταργηθεί το 8ώρο και οι έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.

Και βέβαια οφείλουμε να αναδείξουμε ακόμα πιο σαφώς και το δικό μας πρόγραμμα, το πώς και με ποιό τρόπο θα χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής που οραματιζόμαστε.

Έχουμε την πολυτέλεια, για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, να συζητάμε για το δικό μας πρόγραμμα για την ερχόμενη τετραετία, και αυτό το πρόγραμμα θα το εγκρίνει ο ελληνικός λαός και όχι η τρόικα. Κάτι που συμβαίνει, γιατί η σημερινή κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια. Αυτό ακόμη και πριν από λίγους μήνες δεν ήταν αυτονόητο ότι θα συμβεί. Δεν ήταν απλό. Δεν ήταν βέβαιο. Δεν ήταν δεδομένο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια Ελλάδα ανήμπορη να πληρώσει μισθούς και συντάξεις, που δεν έβγαζε τον μήνα, που θα μπορούσε να την εκβιάσει όποιος τη δάνειζε. Σήμερα η Ελλάδα είναι πάλι μια ασφαλής χώρα που κανένας δεν μπορεί να την εκβιάσει.

Όλοι οι Έλληνες βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης κι αυτό είναι το δίλημμα των εκλογών: Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας ή θα τη δώσουμε πίσω σε αυτούς που τη χρεοκόπησαν. Αυτή είναι απόφαση για τη ζωή μας.

Εμείς, σήμερα, είμαστε εδώ πιο δυνατοί, πιο αποφασισμένοι, πιο πεισμωμένοι. Να δώσουμε τη μάχη με δύναμη, καλή οργάνωση, με πείσμα και αποφασιστικότητα.

Δεν καλούμε μόνο τους αριστερούς και προοδευτικούς, καλούμε όλους τους πολίτες που θέλουν να συγκρουστούμε για να τα αλλάξουμε όλα.

Είναι τόσο εφικτή, όσο και αναγκαία για τη χώρα η νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Γιατί στο ερώτημα αν γυρίζει η απάντηση είναι μια.. Και όμως γυρίζει.

Τώρα ψηφίζουμε για τη ζωή μας.

Αναλυτικά, οι 11 υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο:

ΑΛΙΦΙΕΡΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΑΚΗ- ΦΑΚΟΥΚΑΚΗ ΕΛΕΝΗ

ΒΑΡΔΑΚΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΔΟΥΛΓΕΡΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΗΓΟΥΜΕΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

ΛΕΝΑΚΑΚΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ

ΜΙΧΕΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΣΜΠΩΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Υπενθυμίζουμε ότι το ψηφοδέλτιο κατατέθηκε χθες νωρίς το απόγευμα στο Πρωτοδικείο.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr