Νέο επεισόδιο και «πόλεμος» ανακοινώσεων ΕΚΗ - ΠΑΜΕ - Ειδήσεις Pancreta

Νέο επεισόδιο και ένταση σημειώθηκε ανάμεσα στην διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και μελών του ΠΑΜΕ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλει την διοίκηση του ΕΚΗ για αυθαιρεσίες στις αρχαιρεσίες και για εικονικές συνελεύσεις και κατηγορεί τον πρόεδρο του ΕΚΗ, Στ. Βοργιά, ότι καταστρατηγεί τη νομοθεσία και δεν διστάζει ακόμα και να φέρει την αστυνομία μέσα στο ΕΚΗ προκειμένου «να διασφαλίσει τις καρέκλες αυτού και των ομοίων του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προτού καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της καταγγελίας μας για το σωματείο φάντασμα «Σωματείο Εργαζομένων σε εμπορικές επιχειρήσεις ανατολικής Κρήτης» που ετοιμάζεται να εμφανίσει συνελεύσεις και αρχαιρεσίες εν κρυπτό και μακριά από τους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους, αποκαλύπτεται και μάλιστα με τον ποιο χαρακτηριστικό τρόπο η σαπίλα και η δυσωδία που αναβλύζει.

Χθες, μέλη του σωματείου μας συνάντησαν στο υπόγειο του εργατικού κέντρου μια γυναίκα που ετοίμαζε κάτι χαρτιά. Όταν η ίδια ρωτήθηκε από ποιο σωματείο είναι και τί κάνει εδώ, άρχισε να φωνάζει «εδώ είναι το γραφείο μου!! Φύγετε μη φωνάξω την αστυνομία» κ.α. Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι ήταν η κυρία Σ.Καρατσάλη (υπενθυμίζουμε ότι δεν είναι εργαζόμενη αλλά αυτοαπασχολούμενη με ατομική επιχείρηση ενεργή) όπου με την καθοδήγηση του Σ.Βοργιά προσπαθεί να εμφανίσει συνέλευση εργαζομένων και εκλογές του σωματείου πίσω από κλειστές πόρτες στα υπόγεια του ΕΚΗ.

Μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίστηκε στο χώρο ο εξαφανισμένος πρόεδρος του ΕΚΗ Στ. Βοργιάς, που έχει βάλει λουκέτο στη συλλογική λειτουργεία του εργατικού κέντρου, που έχει να καλέσει το ΔΣ σε συνεδρίαση τέσσερις μήνες, ενώ την ίδια στιγμή εμφανίστηκε και η αστυνομία που εισήλθε μέσα στο εργατικό κέντρο. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΕΚΗ Στ. Βοργιάς εγκαλούσε την αστυνομία να παραμείνει και να στο χώρο και να συλλάβει το μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ Γ.Ξ για «απειλή κατά της ζωής», πράγμα το οποίο και επιχείρησαν αλλά αποτράπηκε από την αποφασιστική στάση των συναδέλφων.

Μέλη του σωματείου μας, τίμιοι συνδικαλιστές που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο ΕΚΗ ενημέρωσαν τις δυνάμεις της αστυνομίας ότι δεν έχουν καμία δουλειά μέσα στο εργατικό κέντρο και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν από το κτήριο, πράγμα το οποίο και έγινε έπειτα από κάποια ώρα.

Το χθεσινό περιστατικό αποτελεί μια ακόμη μαύρη σελίδα του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό μας. Την αποκλειστική και κύρια ευθύνη την έχει η συνδικαλιστική μαφία με επικεφαλής και ενορχηστρωτή τον πρόεδρο Στ.Βοργιά, που όπως φαίνεται δεν διστάζει να κάνει κουρελόχαρτο κάθε νομοθεσία, κάθε συλλογική διαδικασία, δεν διστάζει ακόμα και να φέρει την αστυνομία μέσα στο ΕΚΗ προκειμένου να διασφαλίσει τις καρέκλες αυτού και των ομοίων του για να συνεχίσει απρόσκοπτα να υπηρετεί τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας.

Ενημερώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το σωματείο μας, πρωτοστάτησε όλα αυτά τα χρόνια, με τη στάση του και με τη δράση του να γίνει το αποκούμπι των εργατών του κλάδου, να ξανακερδίσουν οι εργαζόμενοι την χαμένη εμπιστοσύνη τους στα σωματεία, ώστε αυτά να λειτουργούν με όρους μαζικούς, δημοκρατικούς και συλλογικούς.

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε στα σωματεία φαντάσματα, ούτε στη συνδικαλιστική μαφία του Βοργιά και της παρέας του, να εμφανίζουν σωματεία και διαδικασίες όποτε και όπως τους συμφέρει για να κατσικωθούν μερικά χρόνια ακόμα στο σβέρκο των εργατών»

ΕΚΗ: «Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ απείλησαν συνδικαλίστρια»

Απάντηση στις καταγγελίες της Ένωσης ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου για τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Εργατικό Κέντρο τις προηγούμενες ημέρες, δίνει με ανακοίνωσή της η Διοίκηση του ΕΚΗ.

Όπως αναφέρεται, την περασμένη Παρασκευή συνδικαλίστρια - εργαζόμενη μέσα στο ΕΚΗ, δέχτηκε ύβρεις και απειλές από συνδικαλιστές του ΚΚΕ της «ομάδας Συνδικαλιστών Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αρχική καταγγελία της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, η συγκεκριμένη εργαζόμενη - συνδικαλίστρια δεν είναι εργαζόμενη αλλά αυτοαπασχολούμενη με ατομική επιχείρηση ενεργή και η οποία, με την καθοδήγηση του Σ.Βοργιά και σύμφωνα με την καταγγελία, προσπαθεί να εμφανίσει συνέλευση εργαζομένων και εκλογές του σωματείου πίσω από κλειστές πόρτες στα υπόγεια του ΕΚΗ.

Το ΕΚΗ υπογραμμίζει ότι δεν δύνεται να ανεχθεί τραμπουκισμούς και απειλές και σημειώνει ότι θα κινηθεί δικαστικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΚΗ:

«Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η επίθεση με ύβρις και απειλές που δέχτηκε την περασμένη Παρασκευή Συνδικαλίστρια εργαζόμενη μέσα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από  συνδικαλιστές του ΚΚΕ, της «ομάδας Συνδικαλιστών Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου», η οποία τρομοκρατημένη κάλεσε την αστυνομία. 

Έπειτα από παρέμβαση του Προέδρου του ΕΚΗ συνδ. Στέλιου Βοργία, που η έλευση του ήταν ταυτόχρονη  με αυτή της αστυνομίας, είχε σαν αποτέλεσμα να σταματήσει ο προπηλακισμός της συνδικαλίστριας και η αστυνομία να αποχωρήσει από το χώρο.

Δυστυχώς όμως η κατρακύλα τους και το θράσος τους δεν έφτασαν μόνο εκεί , δια του τύπου και κατ΄ εξακολούθηση  χαρακτηρίζουν τον συναδ. Πρόεδρο  ακόμα και ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΗ, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Δεν διστάζουν να πουν ότι ως δεύτερη φύση μας είναι η νοθεία στα Σωματεία.

Αντιλαμβανόμαστε ότι οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ δεν μπορούν να διαχειριστούν τις αλλεπάλληλες ήττες τους είτε στο συνδικαλισμό, είτε σε πολιτικό επίπεδο, σε καμία περίπτωση δεν τους επιτρέπετε, να προχωρούν σε τραμπουκισμούς, σε λασπολογία και σε συκοφαντίες. 

Ελπίζουμε οι συγκεκριμένοι να μη  βγουν τις επόμενες ημέρες, λέγοντας ότι τους γίνεται συνδικαλιστική δίωξη όταν θα βρεθούν στην δικαστική αίθουσα. Εκεί πια θα πρέπει να κατονομαστούν τα εγκλήματα και οι νοθείες που επικαλούνται.

Η υπομονή μας στα ψέματα και στους τραμπουκισμούς έχει και τα όριά της. Οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, το μόνο που καταφέρνουν, είναι εκφυλίζουν την ιστορία του κομματικού τους φορέα, να εκθέτουν την ιστορία του ΕΚΗ και όλου του Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Εμείς τους απαντάμε ότι η Δημοκρατία, οι εργαζόμενοι και το ΕΚΗ, δεν εκφοβίζονται και δεν τρομοκρατούνται».

«Ο κ. Βοργιάς οφείλει απαντήσεις»

Νέα ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, με την οποία στρέφεται κατά του προέδρου του ΕΚΗ.

Όπως τονίζεται, ο κ. Βοργιάς «κάνει ότι μπορεί για να κρύψει τις πομπές του» και τον καλούν να δώσει απαντήσεις σε μία σειρά καταγγελιών, όπως οι αρμοδιότητες της συγκεκριμένης συνδικαλίστριας, καθώς και οι αυθαιρεσίες ενός σωματείου ανενεργού για χρόνια, το οποίο πραγματοποιεί εν κρυπτώ εκλογές, με την κάλυψη του προέδρου του ΕΚΗ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Για την αποκατάστασης της αλήθειας σχετικά με τα όσα συνέβησαν στο ΕΚΗ.

Από χθες το πρωί ο Πρόεδρος του ΕΚΗ Στ.Βοργιάς έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ ανακοινώσεων και δηλώσεων προκειμένου να βαφτίσει τη μέρα νύχτα για να κρύψει τις πομπές του.

Καταγγέλλει το σωματείο μας και τους εκλεγμένους συνδικαλιστές για τραμπούκους, απομονωμένους που δεν σέβονται τους θεσμούς και τις δημοκρατικές διαδικασίες, ενώ παράλληλα χωρίς να απαντήσει σε τίποτα από αυτά που καταγγέλλουμε μας χαρακτηρίζει ψεύτες.

Δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για να αντικρούσει το γεγονός ότι η κ. Καρατσάλη που υπογράφει ως πρόεδρος του σωματείου είναι αυτοαπασχολούμενη με ατομική επιχείρηση στο όνομα της.

Δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για την φερόμενη Γ.Γραμματέα όπου αυτοπαρουσιάζεται ώς διευθύντρια.

Δεν βρήκε μια κουβέντα να πει για ένα σωματείο σφραγίδα, ανενεργό εδώ και χρόνια που προσπαθεί να κάνει εκλογές κρυφά από τους εργαζόμενους με διάτρητες διαδικασίες.

Δεν βρήκε κουβέντα να πει για το γεγονός ότι με δική του ευθύνη βρέθηκε η αστυνομία μέσα στο ΕΚΗ και ο ίδιος εγκαλούσε να καταγραφούν τα στοιχεία των μελών του ΔΣ του ΕΚΗ ώστε να προχωρήσει η αστυνομία σε συλλήψεις». 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr