Δήμος Ηρακλείου: Κόντρα Λαμπρινού - Κουράκη για το debate - Ειδήσεις Pancreta

Την πρόταση για διεξαγωγή debate ανάμεσα στους Βασίλη Λαμπρινό και Γιάννη Κουράκη, επανέφερε ο τελευταίος, τονίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει «χωρίς να τίθενται ανέφικτοι και παρελκυστικοί όροι».

Η παράταξη του Γιάννη Κουράκη προτείνει να γίνει διάλογος σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα που έχουν απευθύνει πρόσκληση, αναφερόμενος στην άρνηση του κ. Λαμπρινού να συμμετέχει σε debate στο οποίο θα συμμετέχει και η «ΚΡΗΤΗ TV».

Υπενθυμίζεται ότι ο νυν δήμαρχος είχε ταχθεί υπέρ του debate, χωρίς όμως την συμμετοχή του εν λόγω καναλιού, καθώς όπως είχε δηλώσει: «Αποδέχομαι να συμμετάσχω άνευ όρων σε debate με τον κ. Γιάννη Κουράκη και στα τρία μέσα που έχουν καταθέσει ήδη πρόταση: το Ράδιο Κρήτη, το cretalive.gr και την τηλεόραση Creta. Όπως θα αποδεχτώ και την πρόταση οποιουδήποτε άλλου μέσου επιθυμεί να διοργανώσει κάτι αντίστοιχό, εκτός από το Κρήτη – TV. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μου να μη συνδιαλέγομαι με τους συστηματικούς υβριστές μου».

Ο κ. Κουράκης κάνει λόγο για φόβο από πλευράς Λαμπρινού, τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την απουσία έργου και την αδυναμία διακυβέρνησης του Δήμου Ηρακλείου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης Κουράκη:

«Θεωρούμε αναγκαίο να οργανωθεί μια ουσιαστική συζήτηση, εφ’ όλης της ύλης, έστω και την ύστατη ώρα για τα μεγάλα θέματα του Ηρακλείου, χωρίς να τίθενται ανέφικτοι και παρελκυστικοί όροι από κανέναν.

Στην εποχή μας είναι αδιανόητο να προωθούνται διακρίσεις σε βάρος οποιουδήποτε λειτουργεί νόμιμα και να επιχειρείται λογοκρισία στο αναφαίρετο δικαίωμα για ενημέρωση από τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα. Πρόκειται για αντιλήψεις και πρακτικές που έχουν καταδικαστεί και στις κάλπες.

Τα μέσα διαθέτουν την πλατφόρμα και το κοινό τους, παρέχοντας σε εμάς την ευκαιρία να διατυπώσουμε τις απόψεις μας για να πραγματοποιηθεί επιτέλους ένας ανοικτός διάλογος.

Η θέση μας για το θέμα ως πλειοψηφούσα παράταξη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο είναι ξεκάθαρη. Διαφάνεια και Ισοτιμία προς όλους. Χωρίς αλαζονεία και προαπαιτούμενα. Καλούμε τον κ. Λαμπρινό ΑΜΕΣΑ να ανταποκριθεί στην επιθυμία των δημοτών και να γίνει διάλογος σε όλα ανεξαιρέτως τα μέσα που μας έχουν απευθύνει πρόσκληση.

Είναι προφανές ότι τα επιχειρήματα που ακούγονται μέχρι σήμερα από τον απερχόμενο δήμαρχο δείχνουν μόνο φόβο για την αντιμετώπιση της αλήθειας, που δεν είναι άλλη από την απουσία έργου και την αδυναμία διακυβέρνησης του Δήμου Ηρακλείου».

Λαμπρινός: «Ναι στο debate από όλους, εκτός του ΚΡΗΤΗ TV»

Σε απάντηση στην ανακοίνωση του κ. Κουράκη, οη παράταξη Λαμπρινού επαναλαμβάνει την πρόθεσή της για debate από οποιαδήποτε ΜΜΕ και κατηγορεί τον κ. Κουράκη ότι κάνει διάκριση και υπεκφεύγει.

Η ανακοίνωση της παράταξης Λαμπρινού:

«Δε θα σταθούμε στο παράδοξο του να παραδίδει ο κ. Κουράκης μαθήματα δημοσιογραφικού πλουραλισμού, οι πολίτες και θυμούνται και γνωρίζουν.

Τον καλούμε ωστόσο να διευκρινίσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση αν η ανακοίνωσή του σημαίνει ότι ο ίδιος δεν αποδέχεται οποιαδήποτε από τις προσκλήσεις που απηύθυναν διάφορα ΜΜΕ της πόλης πέραν του ΚΡΗΤΗ TV στο οποίο ο Β. Λαμπρινός δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παραστεί για τους λόγους που εξήγησε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Β. Λαμπρινός έχει ήδη κάνει αποδεκτές τις προτάσεις για debate που απέστειλαν η ΕΡΤ το ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, το CRETALIVE, η τηλεόραση CRETA και το ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΙΚΑ και δηλώνει ξανά ότι θα αποδεχτεί τυχόν πρόσκληση και οποιουδήποτε άλλου μέσου.

Αν πάλι ο κ. Κουράκης δεν επιθυμεί debate ας το πει επιτέλους ξεκάθαρα διότι η θέση «ή και στο ΚΡΗΤΗ ΤV ή πουθενά» δεν είναι απλώς υπεκφυγή αλλά διάκριση και προσβολή σε βάρος όλων των άλλων ΜΜΕ του Ηρακλείου».

Κουράκης: «Ναι στο διάλογο χωρίς αποκλεισμούς ΜΜΕ»

Νέα απάντηση στη «Δύναμη Πολιτών» για το θέμα του debate, έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης.

Ο κ. Κουράκης τονίζει ότι η παράταξή του τιμά το σύνολο των μέσων της πόλης και είναι υπέρ του debate, χωρίς όμως να αποκλειστεί οποιοδήποτε ΜΜΕ.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Είναι πράγματι πρωτοφανές να επανέρχεται με ύφος κήνσορα ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Βασίλης Λαμπρινός και να μας εγκαλεί για την προφανή στάση που οφείλει να τηρεί ο κάθε δημοκρατικός πολίτης ενάντια στη λογοκρισία και στις διακρίσεις.

Εμείς δεν ακολουθούμε τις πρακτικές του. Συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο με όρους ισοτιμίας και σεβασμού απέναντι σε όλα τα μέσα ανεξάρτητα από την κριτική που μας έχουν ασκήσει στο παρελθόν ή τη στάση που τηρούν σήμερα απέναντι μας.

ΔΕΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ…

Εμείς τιμούμε το σύνολο των μέσων της πόλης μας. Δεν γινόμαστε συνένοχοι στην προσπάθεια του να διακρίνει τα καλά από τα κακά μέσα. Δεν διαθέτει αυτή τη νομιμοποίηση.

Στις οργανωμένες κοινωνίες υπάρχουν κανόνες και τα φληναφήματα του απερχόμενου δημάρχου που αποδοκιμάστηκε από το 76% των συμπολιτών μας δεν μας αγγίζουν. Με τον ίδιο τρόπο απέφυγε το διάλογο και στον πρώτο γύρο. Ας μην επανέρχεται με τις ίδιες προφάσεις.

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ».

Λαμπρινός: «Ο κ. Κουράκης αρνείται να εμφανιστεί»

Στην απάντηση της παράταξης του κ. Λαμπρινού τονίζεται ότι ο κ. Κουράκης αρνείται να εμφανιστεί σε τέσσερα τοπικά ΜΜΕ, αν δεν συμμετέχει και η «ΚΡΗΤΗ TV», κάνοντας λόγο για αλαζονεία.

Η σχετική ανακοίνωση:

«Προσπερνάμε το αλαζονικό και προσβλητικό ύφος της τελευταίας ανακοίνωσης του κ. Κουράκη, άλλωστε η αλαζονεία δεν κρύβεται όσους επικοινωνιολόγους κι αν επιστρατεύσει κανείς.

Σημειώνουμε απλώς ότι ο κ. Κουράκης δεν δέχεται το δημόσιο διάλογο αρνούμενος να εμφανιστεί σε τέσσερα (4) τοπικά ΜΜΕ (Ράδιο Κρήτη, cretalive.gr, TVCreta, Ραδιόφωνο ΠΟΛΙΤΙΚΑ). Κι όλα αυτά επειδή ο Β. Λαμπρινός δήλωσε ότι δεν προτίθεται να εμφανιστεί σε ένα συγκεκριμένο μέσο (Κρήτη TV) για λόγους που εξήγησε.

Αυτά αρκούν για να βγάλουν οι δημότισσες και οι δημότες τα συμπεράσματά τους».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr