Για τον κόλπο Δερματά & την ανάπλαση στη Δικαιοσύνης απαντά ο Γ. Κουράκης - Ειδήσεις Pancreta

Σε ανακοίνωσή του, ο πρώην δήμαρχος είναι αιχμηρός για τη νυν Δημοτική Αρχή

Τη δυσαρέσκειά του για τον κόλπο του Δερματά εκφράζει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης με ανακοίνωσή του.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της παράταξης ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5 αναφέρεται στο «ημιτελές έργο ανάπλασης της Δικαιοσύνης» και την καθυστέρηση των έργων στο Καπετανάκειο.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Με λύπη και προβληματισμό πληροφορηθήκαμε τη τελευταία δυσμενή εξέλιξη για την οριστική διακοπή των εργασιών για τη διαμόρφωση του κόλπου του Δερματά. Με λύπη γιατί άλλο ένα έργο στο Ηράκλειο παραμένει ημιτελές. Με προβληματισμό γιατί δεν αποτελεί μια μεμονωμένη περίπτωση.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του έργου αυτού αναδεικνύουν την γενικότερη παθογένεια που χαρακτηρίζει τη σημερινή δημοτική αρχή: Προχειρότητα στο σχεδιασμό, αναποτελεσματικότητα στην ωρίμανση, αστοχία στην υλοποίηση. Ανακοινώθηκε με μακέτες αλλά έπασχε στην ουσία και στη θεσμική θωράκιση του. Στην εποχή μας ένα τόσο περιβαλλοντικά ευαίσθητο έργο είναι αδιανόητο να υλοποιηθεί χωρίς αξιόπιστη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που θα αντιμετωπίζει το σύνολο των ενδεχόμενων αρνητικών επιβαρύνσεων και θα προτείνει βιώσιμες λύσεις. Η παράκαμψη των σχετικών προβλέψεων με την επίκληση αθεμελίωτων ισχυρισμών περί κατεπείγοντος θίγουν αφενός τη νοημοσύνη των πολιτών αλλά κυρίως δύνανται να προκαλέσουν βλάβη στο περιβάλλον και στην εικόνα της πόλης μας.

Να αναλάβουν της ευθύνες τους

Δυστυχώς τα λάθη επαναλαμβάνονται. Στο κέντρο της πόλης μας παραμένει ως ανοικτή πληγή το ημιτελές έργο της ανάπλασης της Δικαιοσύνης. Λίγες ημέρες πριν την λήξη της εργολαβίας έχει ολοκληρωθεί μόνο το 40% του συνολικού έργου. Βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής περιόδου, κάτοικοι επισκέπτες επαγγελματίες και καταστηματάρχες είναι καθημερινά αντιμέτωποι με τις αρνητικές επιπτώσεις από τις καθυστερήσεις. Παραμένει άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί το έργο.

Εάν σε αυτά προστεθεί η καθυστέρηση των έργων στο Καπετανάκειο και η αστοχία στην αποκατάσταση του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο, αναδεικνύεται μια γενικότερη εικόνα παράλυσης και απουσίας συντονισμού. Το πρόβλημα όμως είναι ότι το κόστος το πληρώνει το Ηράκλειο.

Η ευθύνη είναι συλλογική και βαρύνει το σύνολο της δημοτικής αρχής αλλά πρέπει να αναληφθεί και προσωπικά από αυτούς που έφεραν το δήμο σε αυτή τη δυσμενή θέση.».

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr