Ηράκλειο: Ένοχος αλλά εκτός φυλακής ο πατροκτόνος - Ειδήσεις Pancreta
Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου στον 35χρονο πατροκτόνο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία του πατέρα του, τα Χριστούγεννα του 2017 στη Φορτέτσα Ηρακλείου.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κάθισε ο 35χρονος Ηρακλειώτης, ο οποίος κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία σε βάρος του 61χρονου πατέρα του.

Το Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με μειωμένο καταλογισμό λόγω ανυπαίτιας μέθης.

Παρ' όλα αυτά το Δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι η έφεση θ έχει αναστέλλουσα δύναμη, πράγμα που σημαίνει ότι ο 35χρονος θα μείνει εκτός φυλακής, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί τα Χριστούγεννα του 2017 στη Φορτέτσα Ηρακλείου, με τον 35χρονο να πνίγει τον πατέρα του, μετά από διαπληκτισμό.

Ο δράστης, στην πρώτη του κατάθεση στις αρχές, ισχυρίστηκε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο πατέρας του ήταν σε κατάσταση μέθης και δεν ήξερε τι έκανε.

Ο ίδιος μιλώντας στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, δικαιολόγησε την πράξη του λέγοντας πως ήταν ατύχημα, αναφέροντας πως ο πατέρας του τον χτυπούσε όταν ήταν μικρός ενώ υποστήριξε πως έχει κενά μνήμης και βρίσκεται εκτός εαυτού όταν πίνει.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς μέσα στο σπίτι όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία και προσήχθη στην Ασφάλεια σε άθλια κατάσταση λόγω μέθης και λίγο αργότερα ομολόγησε την αποτρόπαια πράξη του. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr