Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχ. Καλογεράκης για το επεισόδιο στο Καρναβάλι - Ειδήσεις Pancreta

Με ανάρτηση του ο Δήμαρχος Ζαχαρίας Καλογεράκης δίνει την απάντηση του για το επεισόδιο που έγινε την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς στη διάρκεια του καρναβαλιού στο Αρκαλοχώρι.

"Ως δημοτική αρχή σεβαστήκαμε και σεβόμαστε τους συμπολίτες μας που πρόκριναν την αντίθετη άποψη, για τη κατασκευή του νέου αεροδρομίου, δίνοντας τους βήμα σε κάθε σχετική διαδικασία. Δεν εμποδίσαμε ποτέ και κανέναν να εκφραστεί δημόσια και να καταθέσει την άποψη του ακόμα και στην κορύφωση της διαδικασίας της υπογραφής της σύμβασης, κατά τη διάρκεια της οποίας απαιτήσαμε να συναντηθούν με τον υπουργό, μέλη της ομάδας κατά του αεροδρομίου για να εκφράσουν την άποψή τους
Η καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής ήταν μια εκδήλωση χαράς και γιορτής, αλλά και ένας διαχρονικός θεσμός προβολής των εθίμων του τόπου που προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες καρναβαλιστές – θεατές. Πρωταρχικός στόχος των διοργανωτών αποτελεί η ασφάλεια, πάνω από όλα των μικρών παιδιών που κατά εκατοντάδες συμμετείχαν, των δημοτών αλλά και όλων των επισκεπτών. Για τον λόγο αυτό η ομάδα περιφρούρησης δεν επίτρεψε τη διακοπή της παρέλασης από ακτιβιστές, άγνωστους στην περιοχή, με αίτημα να διαδηλώσουν κατά του αεροδρομίου.
Τους ζητήθηκε όμως να κλείσουν την παρέλαση με τη διαμαρτυρία τους, κάτι που αρνήθηκαν. Εμείς από την πλευρά μας συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το δικαίωμα της ελεύθερης άποψης και είμαστε εδώ για να την ακούσουμε, χωρίς αυτό να γίνεται σε βάρος των εθίμων και παραδόσεων, που ουδεμία σχέση έχουν με το αντικείμενο της διαμαρτυρίας"

Ζαχαρίας Καλογεράκης


Πηγή: pancreta.gr