Ευρ. Κουκιαδάκης: Η Περιφέρεια είχε χρηματοδοτήσει έργα στο Γεροπόταμο… Έργα που δεν έγιναν ποτέ - Ειδήσεις Pancreta

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η δικαστική και αστυνομική έρευνα γύρω από τις ενδεχόμενες παραλείψεις και ευθύνες που οδήγησαν σε φρικτό θάνατο τέσσερα μέλη μιας οικογένειας, στο Γεροπόταμο.

 

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, απέφυγε να αποδώσει ευθύνες στον Δήμαρχο Φαιστού, λέγοντας ότι η υπόθεση ερευνάται από τις δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα,, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και στη λειτουργία των Δήμων, στην γραφειοκρατία, αλλά και στις ευθύνες των πολιτών όταν αυθαιρετούν σε ποτάμια και ρέματα.

Επίσης ο κ. Κουκιαδάκης αναφέρθηκε στις –σε δύο φάσεις- χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη περιοχή, λέγοντας ότι τα έργα δεν έγιναν γιατί δεν υπήρχαν μελέτες!

Συγκεκριμένα, εκτός από την με αριθμό 72604/07-04-2017 απόφαση του περιφερειάρχη Κρήτης, με την οποία είχε χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Φαιστού με το ποσό των 260.000 ευρώ για την κατασκευή κιβωτοειδούς οχετού στον αναδασμό Μοιρών- προκειμένου να αντικατασταθεί η υφισταμένη «ιρλανδική γέφυρα», η οποία εξυπηρετεί κυρίως τα παρακείμενα αγροτεμάχια- το 2018 είχαν δοθεί επιπλέον 400.000 ευρώ πάλι από την Περιφέρεια Κρήτης στον Δήμο Φαιστού  για τη συντήρηση των δρόμων του αναδασμού, στους οποίους περιλαμβάνεται και ο συγκριμένος δρόμος.

Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Κουκιαδάκη στην ΕΡΤ Χανίων ΕΔΩ

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Βάιος Χειμώνας

Συντάκτης: Κατερίνα Πολύζου


Πηγή: ert.gr