Αποφασισμένοι οι κάτοικοι να τελειώσουν τη λαϊκή στην Παρασκευοπούλου - Ειδήσεις Pancreta

  φωτο αρχείου

Η αποφασιστικότητα των κατοίκων της οδού Παρασκευοπούλου να μην αφήσουν κανένα περιθώριο για νέα αναβλητικότητα σε ό,τι αφορά στην μετακίνηση της λαϊκής αγοράς από την περιοχή τους, έχει πυροδοτήσει εξελίξεις, καθώς συνεδριάζει απόψε εκτάκτως το τοπικό συμβούλιο της περιοχής.

Στόχος της συνεδρίασης είναι να ληφθούν αποφάσεις σε ό,τι αφορά τα πιθανά σημεία υποδοχής της λαϊκής αγοράς του Μασταμπά. Όπως είναι γνωστό έχει προηγηθεί μια τεράστια προσπάθεια για τη μετακίνηση της λαϊκής, όμως κάθε πρόταση που αναδεικνυόταν προσέκρουε στις αντιδράσεις των κατοίκων ή των εμπόρων με αποτέλεσμα να επιστρέφουμε στο σημείο μηδέν.

Στην τελευταία συνεδρίασή του το τοπικό συμβούλιο επέλεξε τη λύση της οδού Ερυθραίας, η οποία όμως προσκρούει στην έντονη αντίδραση των παραγωγών των λαϊκών αγορών, που καταγγέλλουν ότι δεν είναι δυνατό να μεταφερθούν σε ένα σημείο το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει θελκτικά για τον καταναλωτή, με αποτέλεσμα να πληγεί ανεπανόρθωτα η αγοραστική κίνηση πράγμα που θα έχει ολέθριες οικονομικές συνέπειες για το μεροκάματό τους.

Τη θέση αυτή δείχνει ότι την υιοθετεί και η πλευρά του Δήμου που εκτιμά ότι στην Ερυθραίας ανακύπτουν προβλήματα ειδικά τις βροχερές μέρες, καθώς πλημμυρίζουν οι δρόμοι και δεν είναι εύκολα προσβάσιμοι από τους πολίτες. Οι εναλλακτικές προτάσεις που καλείται να αποφασίσει το τοπικό συμβούλιο είναι αυτή της Παρασκευοπούλου, από το σημείο που τέμνεται με την Ιωνίας μέχρι το ύψος που εκβάλλει στην Παπαναστασίου. Η δεύτερη εναλλακτική λύση είναι αυτή της Μεγάλου Αλεξάνδρου όπου και στο παρελθόν είχε λειτουργήσει λαϊκή αγορά.

Το βέβαιο είναι ότι αυτή τη φορά είναι κρίσιμο να υπάρξει λύση κοινά αποδεκτή, καθώς οι κάτοικοι και οι έμποροι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Παρασκευοπούλου εμφανίζονται αποφασισμένοι να αντιδράσουν δυναμικά και να μπλοκάρουν τη διεξαγωγή λαϊκής αγοράς στην περιοχή τους, αφού παρά τις δεσμεύσεις και τις διαβεβαιώσεις που έχουν κατά καιρούς λάβει, πρακτικά τίποτα δεν αλλάζει.

Και όσο δεν δίδεται διέξοδο στο μείζον θέμα της μετακίνησης, περνούν οι μήνες και η λαϊκή αγορά παραμένει στην Παρασκευοπούλου, προκαλώντας την οργή και αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής που ζητούν πιεστικά λύση. Κάτοικοι της περιοχής εμφανίζονται αποφασισμένοι την επόμενη Τετάρτη να μην μετακινήσουν τα οχήματά τους από τον δρόμο, αλλά να σταθμεύσουν με τρόπο που θα μπλοκάρει τους εμπόρους των λαϊκών αγορών να στήσουν τους πάγκους τους.

Παράλληλα προειδοποιούν με μηνύσεις και αγωγές σε περίπτωση που υποστούν φθορά τα οχήματά τους και ξεκαθαρίζουν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αφού δεν αντέχουν άλλο αυτό τον απίστευτο  εμπαιγμό. Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν, κλείνουν τέσσερα χρόνια από τότε που ο Δήμος Ηρακλείου μετέφερε στην Παρασκευοπούλου τη λαϊκή αγορά, και συνεχώς παρατείνεται οδυνηρά η παραμονή της σε ένα σημείο που δέχεται μια σοβαρότατη όχληση και τα παρελκόμενα μιας λειτουργίας που απορρυθμίζει τις ζωές όσων ζουν και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr