«Φουλάρουν» οι λίμνες και τα φράγματα στην Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta

  Το εγκαταλελειμμένο χωριό Σφεντύλι το οποίο πλημμυρίζειαπό τα νερά του φράγματος Αποσελέμη | Γιαννης Γκόγκολος/ ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ

Μπορεί οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών να δημιούργησαν πολλά προβλήματα και καταστροφές στην Κρήτη, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά.

Τα φράγματα στο νησί ενισχύονται με νερό, ενώ το χωριό Σφεντύλι πλημμυρίζει από τα νερά του φράγματος Αποσελέμη, το οποίο έχει ξεπεράσει τα 20 εκατ. κυβικά μέτρα νερό.

Η ποσότητα που έχει συγκεντρωθεί υπολογίζεται στα 21-22 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ενώ όπως γνωστοποίησε ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, από την Παρασκευή 15/02/2019 και τις επόμενες ημέρες ,αναμένεται να εισέρχονται καθημερινά στον ταμιευτήρα του φράγματος, πάνω από ένα εκατ. κυβικά μέτρα νερού.

Μάλιστα ο ΟΑΚ, λαμβάνοντας υπόψη την ασφάλεια των πολιτών, των περιοίκων της περιοχής του πρώην οικισμού Σφενδυλίου και των επισκεπτών, ανακοινώνει ότι απαγορεύεται η διέλευση και η παραμονή στον πλημμυρισμένο οικισμό Σφενδυλίου, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος καθιζήσεων και πτώσεων τμημάτων από τα ερειπωμένα κτίσματα.

sfentyli1 Το εγκαταλελειμμένο χωριό Σφεντύλι το οποίο πλημμυρίζειαπό τα νερά του φράγματος Αποσελέμη | Γιαννης Γκόγκολος/ ΜΕΤΕΩΚΡΗΤΕΣ
 

Σημειώνεται ότι ο ταμιευτήρας του φράγματος περιέχει την μεγαλύτερη ποσότητα νερού που έχει δεχτεί ποτέ από την πλήρωσή του.

Γέμισε το φράγμα στις Αρχάνες

Πάνω από 1.500.000 κυβικά νερού φαίνεται πως έχουν συγκεντρωθεί στο φράγμα του Χαλαβριανού ποταμού στις Αρχάνες.

Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή, το φράγμα έχει γεμίσει για πρώτη φορά από την ημέρα χρήσης του.

fragma-arxanes Το φράγμα του Χαλαβριανού ποταμού στις Αρχάνες Ηρακλείου |
 

Υπερχείλισε η λίμνη του Κουρνά στα Χανιά

Τεράστιους όγκους νερού υποδέχθηκε τις τελευταίες ημέρες η λίμνη του Κουρνά στα Χανιά.

Αποτέλεσμα των τελευταίων βροχοπτώσεων στον νομό Χανίων, ήταν να υπερχειλίσει η λίμνη και τα νερά να βγουν στους δρόμους του χωριού.

kournas-limni2 Υπερχείλισε η λίμνη Κουρνά στα Χανιά | eparxies.gr
 

Πηγή: pancreta.gr