Χανιά: Ακόμα ένας νεκρός από τον ιό H1N1 - Ειδήσεις Pancreta

Στους τέσσερις έχουν φτάσει πλέον οι νεκροί από τον ιό της γρίπης στην Κρήτη, καθώς την Τετάρτη το βράδυ κατέληξε ένας 49χρονος άνδρας στο Νοσοκομείο Χανίων.

Ο άνδρας, ο οποίος είχε βεβαρυμένο ιστορικό υγείας, είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο, πριν από μερικές ημέρες, με λοίμωξη του αναπνευστικού και εισήχθη στην ΜΕΘ.

Λίγες ημέρες μετά, παρουσίασε σοβαρή επιδείνωση και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, τελικά κατέληξε. Ο εργαστηριακός έλεγχος ο οποίος πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωΐ, επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για γρίπη τύπου Η1Ν1.

Ο 49χρονος αποτελεί το δεύτερο θύμα από τον ιό της γρίπης στα Χανιά, μετά τον θάνατο ενός 38χρονου, και το τέταρτο σε όλη την Κρήτη, μετά τον θάνατο μίας ηλικιωμένης στο Ρέθυμνο και της 6χρονης στο Ηράκλειο.

Σημειώνεται ότι εκτός ΜΕΘ βρίσκεται πλέον μία 24χρονη, η οποία νοσηλευόταν στο ΠΑΓΝΗ και είχε γέννησε μέσα στην ΜΕΘ του νοσοκομείου, ενώ διένυε την 33η εβδομάδα της κύησης. Η νεαρή μαμά νοσηλεύεται πλέον εκτός κινδύνου στην πνευμονολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ ενώ το βρέφος δεν διατρέχει κίνδυνο.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr