Απανωτά βαρομετρικά χαμηλά περνούν από την Κρήτη - Ειδήσεις Pancreta

Διαδοχικά Βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της Κρήτης το Σαββατοκύριακο καθώς και τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

Οι βροχές ξεκίνησαν από το μεσημέρι του Σαββάτου και λόγω της προέλευσης του Βαρομετρικού χαμηλού από τα νότια αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές κατά τόπους καθώς και καταιγίδες απαιτώντας μία ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με την πρόγνωση του Μετεωρολόγου Μανώλη Λέκκα.

Πιο αναλυτικά:

Νέο Βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από τις ακτές της Β. Αφρικής επηρεάζει την Κρήτη.

Η διέλευση του πάνω από το νησί μας άλλαξε και πάλι το σκηνικό του καιρού, με αρκετά έντονες βροχοπτώσεις και πιθανή εκδήλωση Καταιγίδων. 

Οι άνεμοι πνέουν από Νότιες διευθύνσεις με την ένταση τους να φθάνει τα 5, τοπικά και τα 6 Μποφώρ.

Την Κυριακή αναμένεται συνέχιση της κακοκαιρίας, μέχρι το μεσημέρι, με βροχές, κατά τόπους ισχυρές και την πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων.

Οι καιρικές συνθήκες στα νότια τμήματα του νησιού θα είναι πιο ήπιες. Από το μεσημέρι και μετά αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Οι άνεμοι το πρωί της Κυριακής θα πνέουν από Βόρειες διευθύνσεις με ένταση στα 4 – 5 Μποφώρ ενώ από το απόγευμα της Κυριακής θα στραφούν σε δυτικούς, με μικρή ενίσχυση κατά τόπους σε δυτικές και νότιες περιοχές.

Η θερμοκρασία, λόγω του Βορείου ρεύματος, θα υποχωρήσει σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα.

Από Δευτέρα ο καιρός γίνεται και πάλι άστατος, με ασθενείς παροδικές βροχές κατά τόπους, ενώ οι άνεμοι στρέφονται και πάλι από Νότιες διευθύνσεις λόγω ενός νέου Βαρομετρικού χαμηλού που αυτή τη φορά έρχεται από τα Βορειοδυτικά της Χώρας μας.

Το νέο αυτό Βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται από νωρίς την Τρίτη να επηρεάσει την Κρήτη με περισσότερες βροχές αλλά και χιόνια στα ορεινά τμήματα του νησιού, ενώ αναμένεται και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr