Ξεκίνησε η δίκη για το θάνατο του φιλάθλου Κ. Κατσούλη - Ειδήσεις Pancreta

Με το οργισμένο ξέσπασμα της οικογένειας του Κώστα Κατσούλη ξεκίνησε σήμερα στο Κακουργιοδικείο της Νεάπολης η δίκη των έξι φιλάθλων του Ηροδότου που κάθονται στο εδώλιο κατηγορούμενοι για σκοπούμενη θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Οι διαξιφισμοί των δυο πλευρών άρχισαν από την πρώτη στιγμή, καθώς οι συνήγοροι των κατηγορουμένων εμμένουν στην άποψη πως ο θάνατος του Κώστα Κατσούλη οφείλεται σε παθολογικά αιτία και όχι σε χτυπήματα που δέχτηκε στη διάρκεια επεισοδίων στις κερκίδες του γηπέδου.

Το παιχνίδι που εξελίχθηκε σε τραγωδία

Ο άτυχος φίλαθλος είχε τραυματιστεί στις 14 Σεπτεμβρίου 2014 σε αγώνα του Ηροδότου στο γήπεδο της Νέας Αλικαρνασσού. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μέρους στο παιχνίδι Ηρόδοτος-Εθνικός, υπήρξε αρχικά ένταση μεταξύ φιλάθλων των δυο ομάδων, που εξελίχθηκε, δυστυχώς, σε συμπλοκή στην κερκίδα που βρέθηκαν φίλοι των φιλοξενουμένων. Κατάληξη ήταν ο 46χρονος φίλαθλος του Εθνικού να μην αντέξει την πίεση, να καταρρεύσει και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Το ανακοινωθέν ανέφερε τότε χαρακτηριστικά: «Την Κυριακή στις 17:10 και σε ημέρα γενικής εφημερίας, διεκομίσθη στο Γ.Ν. Βενιζέλειο άνδρας 46 ετών σε βαριά γενική κατάσταση και πλήρη απώλεια συνειδήσεως, χωρίς να φέρει εμφανείς κακώσεις σώματος.

Υπεβλήθη άμεσα στο δέοντα έλεγχο και διά της αξονικής τομογραφίας διεγνώσθη βαριά εγκεφαλική αιμορραγία λόγω ρήξεως εγκεφαλικού ανευρύσματος.

Μετεφέρθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ενώ προετοιμάζεται η άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο των Αθηνών προκειμένου να υποβληθεί στη δέουσα θεραπευτική αγωγή».

Ο άτυχος φίλαθλος "έσβησε" μετά από πολυήμερη μάχη στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας, και ενώ η κατάσταση της υγείας του είχε παρουσιάσει επιδείνωση και ήταν σε βαριά καταστολή και σε μηχανική υποστήριξη.


Πηγή: neakriti