φωτο αρχείου

Η πρόταση για την απορρόφηση της ΔΕΠΤΑΗ από τη ΔΕΠΑΝΑΛ συζητείται σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση για το 2019 του δημοτικού συμβουλίου Ηρακλείου. Η νέα ΔΕΠΑΝΑΛ θα κληθεί να διαχειριστεί και το Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, το οποίο αναμένεται να εγκαινιαστεί τον Μάρτιο.

 

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο αντιπρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης, η απορρόφηση της δημοτικής επιχείρησης από την ΔΕΠΑΝΑΛ κρίνεται διοικητικά και λογιστικά ως η καλύτερη λύση. Η ΔΕΠΤΑΗ, όπως εξήγησε, μετά το αναγκαστικό, λόγω δικαστικών αποφάσεων, κλείσιμο των δημοτικών πάρκινγκ στα Ενετικά Τείχη, έπαψε να έχει ρευστότητα, αλλά εξακολουθεί να διαχειρίζεται τα δημοτικά καταστήματα και να εποπτεύει τις εργασίες ολοκλήρωσης του Πολιτιστικού Κέντρου, ενώ διαθέτει καλή διοικητική δομή. Από την άλλη, η ΔΕΠΑΝΑΛ έχει έσοδα, αλλά περιορισμένο αντικείμενο και έλλειμμα διοικητικό. Έτσι, με την απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη θα δημιουργηθεί μια ισχυρή δημοτική επιχείρηση, η οποία θα προβλέπεται να αναλάβει και τη διαχείριση του Πολιτιστικού Κέντρου όσο δεν προχωρά η νομοθετική πρόβλεψη για την δημιουργία του προτεινόμενου από τη δημοτική αρχή Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου στα πρότυπα της Λυρικής Σκηνής, το οποίο θα αναλάμβανε την λειτουργία του.
Στο μεταξύ, σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες ολοκλήρωσης του Πολιτιστικού Κέντρου καθώς, σύμφωνα με τον κ. Καπετανάκη, μέχρι το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί τα καθίσματα και να έχουν γίνει οι μονώσεις και τα τελευταία βαψίματα στους τοίχους, προκειμένου το έργο να παραδοθεί. Τα εγκαίνια αναμένεται να γίνουν τον Μάρτιο και ήδη έχει κατατεθεί πρόταση ώστε η Συμφωνική της ΕΡΤ να πραγματοποιήσει την πρώτη συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο – στολίδι για την πόλη του Ηρακλείου.

Νεκταρία Μανουσουδάκη

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr