Φρίκη: έριξαν φόλα στα αδέσποτα των Αρχανών - Ειδήσεις Pancreta

Φρικιαστικές εικόνες αντίκρισαν οι κάτοικοι των Αρχανών, οι οποίοι έτυχε να περάσουν από την κεντρική πλατεία του χωριού χθες το πρωί: Κάποιος "συνάνθρωπός" μας, πλήρως... εναρμονισμένος με το εορταστικό πνεύμα των ημερών, έριξε φόλα, με σκοπό - προφανώς - την εξόντωση του συνόλου των αδέσποτων σκύλων που συχνάζουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε μιλώντας στο neakriti.gr  η συνταξιούχος πρόεδρος Εφετών, Ελένη Μαλλιαράκη, η οποία είναι μόνιμη κάτοικος Αρχανών, θύματα της εγκληματικής ενέργειας του ασυνείδητου συμπολίτη μας έπεσαν συνολικά πέντε σκυλάκια. Τα τρία από αυτά σώθηκαν χάρη στην έγκαιρη παροχή των πρώτων βοηθειών από ντόπιους. Δύο, ωστόσο, εξ αυτών, ο Μπέλο και η Λουλού, δεν τα κατάφεραν και ξεψύχησαν...

Το έγκλημα έλαβε χώρα χθες περίπου στις 7:30 με 8 το πρωί, την ώρα που οι περισσότεροι Αρχανιώτες βρίσκονταν ακόμη στα σπίτια τους. Ωστόσο, το κλάμα και οι σπασμοί των πέντε άτυχων σκύλων που δηλητηριάστηκαν έγιναν αντιληπτά από κατοίκους του χωριού, οι οποίοι αντέδρασαν άμεσα, καταφέρνοντας να σώσουν τελικά τα τρία από αυτά.

«Τους παρείχαμε τις πρώτες βοήθειες. Τους κάναμε εμετικές ενέσεις, ωστόσο για τα δύο σκυλάκια ήταν ήδη πολύ αργά», λέει στο neakriti.gr η κ. Μαλλιαράκη και προσθέτει: «Ευτυχώς το ένα από αυτά συνήλθε πλήρως έπειτα από δυο ενέσεις που του κάναμε. Τα υπόλοιπα δύο, των οποίων η κατάσταση της υγείας ήταν πιο κρίσιμη, τα πήγαμε σε κτηνιατρική κλινική στο Ηράκλειο και σώθηκαν τελικά και αυτά».

«Και τα πέντε σκυλιά είχαν εμβολιαστεί και στειρωθεί», μας λέει η κ. Μαλλιαράκη, η οποία επισήμανε ότι επρόκειτο για ήσυχους και ακίνδυνους σκύλους, οι οποίοι ποτέ δε δημιουργούσαν πρόβλημα και οι οποίοι ήταν μάλιστα αγαπητοί σε όλους τους ντόπιους και ιδιαίτερα στους μικρούς μαθητές.

Σύμφωνα με τη συνταξιούχο πρόεδρο Εφετών, η εξολόθρευση σκυλιών μέσω δηλητηρίασης στις Αρχάνες δεν είναι κάτι το πρωτόγνωρο. "Έχει παρατηρηθεί και στο παρελθόν να ρίχνουν φόλα στα σκυλάκια, συνήθως σε περιόδους εορτών, όπως συνέβη και χθες», μας λέει η κ. Μαλλιαράκη, η οποία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο κάποιος ντόπιος να μην επιθυμεί την παρουσία των αδέσποτων στις Αρχάνες, ιδίως κατά τις γιορτινές ημέρες...


Πηγή: neakriti