Δύο απεργιακές συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο - Ειδήσεις Pancreta

Με δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης κορυφώνονται στο Ηράκλειο οι κινητοποιήσεις εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.
Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου, η διοίκηση του οποίου απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο για συμμετοχή στην κινητοποίηση με κύρια αιτήματα: σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, σταθερό, κοινωνικό προϋπολογισμό, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και σεβασμό στα εργατικά δικαιώματα και τις εργατικές κατακτήσεις.
Ξεχωριστή συγκέντρωση από τις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας και πορεία στο κέντρο της πόλης οργανώνει το ΠΑΜΕ. Συμμετέχουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου και η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.
Λόγω της απεργίας της ΠΝΟ δεμένα παραμένουν και στα λιμάνια της Κρήτης τα πλοία. Όπως ανακοινώθηκε από τις Μινωικές Γραμμές, τα σημερινά δρομολόγια από και προς την Κρήτη αναπροσαρμόζονται ως εξής:
• ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΧΑΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ, H/S/F MYKONOS PALACE
Αναχώρηση από το λιμάνι του Ηρακλείου, αμέσως μόλις επιτραπεί ο απόπλους, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά μέσω Σούδας.
• ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΑNIA – HΡΑΚΛΕΙΟ, H/S/F FESTOS PALACE
Αναχώρηση στις 24.00 από το λιμάνι του Πειραιά, με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου μέσω Σούδας.

Νεκταρία Μανουσουδάκη

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr