Κρήτη: Προβλήματα σε υπηρεσίες δήμων λόγω κινητικότητας - Ειδήσεις Pancreta

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών πολλών δήμων της Κρήτης, αναμένεται να προκαλέσει η δεύτερη φάση της κινητικότητας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις, οι μισοί υπάλληλοι των υπηρεσιών δήλωσαν επιθυμία να μετακινηθούν. Πολλές υπηρεσίες και ΚΕΠ κινδυνεύουν να μείνουν απολύτως κενές, όπως στους δήμους Βιάννου και Μινώα Πεδιάδος.

Την έντονη ανησυχία τους για την εξέλιξη αυτή εξέφρασαν στον περιφερειάρχη Κρήτης δήμαρχοι δήμων οι οποίοι αντιμετωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα, όπως αυτός της Βιάννου, του Μινώα Πεδιάδος και του Οροπεδίου Λασιθίου.

Οι δήμαρχοι της ενδοχώρας του Ηρακλείου, τόνισαν ότι αρκετοί υπάλληλοι των υπηρεσιών τους εκδήλωσαν την πρόθεση να μετακινηθούν σε κεντρικότερες πόλεις, όπως αυτή του Ηρακλείου, δημιουργώντας κίνδυνο για κλείσιμο ορισμένων εξ αυτών.

Συγκεκριμένα στον Δήμο Μινώα, 11 υπάλληλοι δήλωσαν πως επιθυμούν να μετακινηθούν ενώ δύο εξ αυτών ανήκουν στο ΚΕΠ, κάτι το οποίο θα οδηγήσει στο κλείσιμό του.

Στον Δήμο Οροπεδίου – Λασιθίου, από τα μόλις πέντε στελέχη, έχουν εκδηλώσει επιθυμία να φύγουν οι δύο, ενώ στον Δήμο Βιάννου, από τους 13, δήλωσαν πως θέλουν να μετακινηθούν οι έξι. 

Η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης υπογράμμισε ότι υπάρχει η πρόβλεψη να μην μπορεί να φύγουν περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους, κάτι το οποίο δεν έπεισε τους δημάρχους, καθώς όλες οι αιτήσεις θα εξετάζονται μεμονωμένα.

Τέλος οι δήμαρχοι ζητούν να έχουν λόγο στις μετακινήσεις των υπαλλήλων οι οποίοι επιθυμούν να αφήσουν τις τωρινές τους υπηρεσίες, ούτως ώστε να «προστατέψουν» υπηρεσίες οι οποίες επηρεάζονται περισσότερο.

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr