Ένοχος ο Σώρρας και άλλοι 7 για διάδοση ψευδών ειδήσεων - Ειδήσεις Pancreta

Σε τρία χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 10.000 ευρώ καταδικάστηκε από Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο Αρτέμης Σώρρας για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων σε σχέση με τα εξώδικα που κατέθεταν σωρηδόν πολίτες στις εφορίες, τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε 18 μήνες φυλάκισης και 1000 ευρώ πρόστιμο καταδικάστηκαν ακόμα επτά μέλη της οργάνωσης του.

Στη δικαιοσύνη για το θέμα είχε προσφύγει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου ενώ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έχουν ήδη συγκεντρωθεί μέλη των «Ελλήνων Συνέλευσις».

diki-sorra-irakleio1 Μέλη και οπαδοί των «Ελλήνων Συνέλευσις» έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου | Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ

 

diki-sorra-irakleio3 Μέλη και οπαδοί των «Ελλήνων Συνέλευσις» έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου | Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ
 

Ο ΔΣΗ είχε καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία για διασπορά ψευδών ειδήσεων, όσον αφορά το κάλεσμα στο οποίο είχε προβεί παλαιότερα ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος προέτρεπε τους πολίτες να καταθέσουν στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία εξώδικη δήλωση-εξουσιοδότηση, η οποία (υποτίθεται) θα μπορούσε να τους απαλλάξει από όλα τους τα χρέη προς το Δημόσιο.

Με το συγκεκριμένο έγγραφο καλούνταν οι φορείς να εισπράξουν κάθε είδους οφειλή των πολιτών από κεφάλαια τα οποία φέρεται να έχουν κατατεθεί από τον Αρτέμη Σώρρα υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας ή από ποσό που φέρεται να έχει διατεθεί υπέρ των δήμων σε όλη την ελληνική επικράτεια (τα περίφημα 600 δισ.).

diki-sorra-irakleio5 Μέλη και οπαδοί των «Ελλήνων Συνέλευσις» έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου | Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ
 

«Τα έγγραφα αυτά δεν έχουν καμία νομική ισχύ και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ανακόψουν αναγκαστικά μέτρα, κατασχέσεις ή ό,τι άλλο προβλέπει ο νόμος για τις οφειλές προς το Δημόσιο»είχε αναφέρει στην «ΕΦ.ΣΥΝ.» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Αρης Ροζάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη είχε αναβληθεί τον Δεκέμβριο του 2017.


Πηγή: efsyn.gr