Οικονομικό αδιέξοδο στην εταιρία που επενδύει στο Κάβο Σίδερο - Ειδήσεις Pancreta

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η αγγλική εταιρία «Minoan Group», η οποία έχει αναλάβει τη μεγάλη επένδυση στο Κάβο Σίδερο της Σητείας. Η εταιρία παραχώρησε ένα τουριστικό πρακτορείο για να καλύψει μέρος των δανείων της και ανακοίνωσε προς τους μετόχους της ότι εστιάζει στην επένδυση της Κρήτης, χωρίς όμως να υπάρχει χρονοδιάγραμμα.

Η εταιρεία αναγκάστηκε να παραχωρήσει το τουριστικό πρακτορείο της «Stewart Travel», προκειμένου να αντιμετωπίσει μέρος των δανείων της, τα οποία φτάνουν τα 8,3 εκατομμύρια λίρες. Η παραχώρηση έγινε στον βασικό δανειστή της και με τον τρόπο αυτό μειώθηκε το χρέος της κατά 1 εκατομμύριο λίρες.

Η διοίκηση της «Minoan Group» έστειλε στους μετόχους της ενημερωτικό σημείωμα, αναφέροντας ότι πλέον ο βασικός της στόχος επικεντρώνεται στην επένδυση της Κρήτης. Η εταιρία επιθυμεί να δρομολογήσει το έργο της Κρήτης στο εγγύς μέλλον, αφού λάβει ενδιαφέρον τόσο από ανώνυμους επενδυτές όσο και από φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαχείριση του θέρετρου.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Duncan Wilson, η εταιρεία έχει ήδη συνάψει συμφωνίες μη αποκάλυψης με ορισμένα μέρη και αναμένει να συμμετάσχει σε σειρά άλλων, παρ' όλα αυτά τόνισε ότι είναι πολύ νωρίς για να σχολιάσει περαιτέρω το αποτέλεσμα και το χρονοδιάγραμμα αυτών των συζητήσεων.

Πηγή


Πηγή: pancreta