Αυτή είναι η λίστα με τα ακίνητα που διεκδικεί ο Δήμος Χανίων από το Υπερταμείο - Ειδήσεις Pancreta

Απόφαση να διεκδικήσει τα δημοτικά -και όχι μόνο- κτήρια που έχουν περάσει στο Υπερταμείο και μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.) έλαβε κατά πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Χανίων μετά από σχετική εισήγηση του Δημάρχου.

Προηγήθηκε συζήτηση περίπου μίας ώρας σε υψηλούς τόνους, από την οποία δεν έλειψαν οι κόντρες μεταξύ παρατάξεων και συμφωνήθηκε το επόμενο διάστημα να γίνει διευρυμένη συνεδρίαση για το θέμα, με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των αρμόδιων φορέων.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της αποκωδικοποίηση των 197 ακινήτων ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας εισηγείται την διεκδίκηση των ακινήτων αυτών από την Υπηρεσία και αναλυτικά αναφέρει την τοποθέτησή του:

“Όπως γνωρίζετε, με την υπ’ αριθμ. ΥΠΟΙΚ0004586ΕΞ2018/19-6-2018 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών μεταβιβάζονται στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (Ε.Τ.Α.Δ. Α.Ε.) τα ακίνητα που διαλαμβάνονται στην αριθμ. 86/18-6-2018 απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και 197 ακίνητα που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Χανίων και τα οποία περιγράφονται αναλυτικά στο υπ’ αριθ. πρωτ. 43256/1-10-2018 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Μετά την εξέλιξη αυτή, εισηγούμαι προς το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει την εξαίρεση μέρους των 197 αυτών ακινήτων από την μεταβίβαση στην Ε.Τ.Α.Δ. με τον προσφορότερο και αμεσότερο τρόπο τον οποίο θα επιλέξει η κυβέρνηση και προτείνω να χωριστούν τα ακίνητα αυτά στις παρακάτω τρεις κατηγορίες:

Ακόμα παρατίθενται τα ακίνητα που βρίσκονται εκτός των παραπάνω κατηγοριών και εχουν μεταβιβαστεί στην ΕΤΑΔ:Η εισήγηση υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων. Απείχε από την ψηφοφορία η παράταξη Σαρρή (με εξαίρεση την Κατερίνα Βουτετάκη που καταψήφισε) ενώ δική του πρόταση για διεκδίκηση και των 197 ακινήτων κατέθεσε ο Σεραφείμ Ρίζος.

zarpanews.gr


Πηγή: zarpanews.gr