Νέος κύκλος ταλαιπωρίας με το κλείσιμο της (μικρής) Έβανς - Ειδήσεις Pancreta

Ουρές, κορναρίσματα και ένας νέος γύρος ταλαιπωρίας περίμενε χθες όλους όσοι κατέβηκαν στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι θα πρέπει πλέον να συνηθίσουν στη νέα πραγματικότητα, που σηματοδοτεί ο κυκλοφοριακός αποκλεισμός της μικρής Έβανς.

Όπως είναι γνωστό, η κεντρική αυτή οδική αρτηρία έκλεισε προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο του συνολικότερου σχεδιασμού ανάπλασης  ο οποίος εξελίσσεται στην καρδιά της πόλης, που καλύπτει τη Δικαιοσύνης την Ίδης, τη 1821 και την Έβανς.

Στο πλαίσιο αυτό η μικρή Έβανς αποκλείεται από την κυκλοφορία των οχημάτων από την συμβολή της με την οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη μέχρι και την οδό Αβέρωφ. Η εκτροπή της κυκλοφορίας θα γίνεται μέσω των οδών Ζωγράφου και Χατζημιχάλη Γιάνναρη. Οι νέες αυτές  ρυθμίσεις θα ισχύσουν μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών, που δεν προσδιορίζεται χρονικά.

το κλείσιμο της Έβανς

Όπως έχει γράψει κατ’ επανάληψη η «Π» ο νέος αυτός κυκλοφοριακός αποκλεισμός, εκτός από τις προφανείς παρενέργειες που θα έχει σε σχέση με την κίνηση των οχημάτων τα οποία θα περιπλέκονται στους στενούς δρόμους της πόλης για να προσεγγίσουν το κέντρο, δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στα μηχανάκια τα οποία παραδοσιακά σταθμεύουν κατά δεκάδες σε όλο το μήκος της Έβανς.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κλείσιμο της οδού δημιουργεί κυκλοφοριακά εμφραγματικές καταστάσεις για τους οδηγούς των μηχανών, που όπως τονίζουν δεν βρίσκουν δρόμο για να παρκάρουν. Πρόκειται για ένα διαχρονικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί την πόλη αφού καμία δημοτική Αρχή δεν έδωσε ποτέ διεξοδική λύση στο θέμα της στάθμευσης των μηχανών οι οδηγοί των οποίων διαμαρτύρονται και διεκδικούν λύσεις από τη Λότζια τονίζοντας ότι θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντί τους…

το κλείσιμο της (μικρής) Έβανς

Πρόστιμα από σήμερα σε όσους σταθμεύουν στο κλειστό τμήμα της Καλοκαιρινού

Δεκάδες σημειώματα με τα οποία ενημέρωνε τους πολίτες ότι δεν μπορούν να σταθμεύουν στο τμήμα της οδού Καλοκαιρνού στο οποίο έχει διακοπεί η ροή της κυκλοφορίας λόγω των εργασιών ανάπλασης στην οδό Ίδης, άφησαν χθες υπάλληλοι της  Δημοτικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα τα στελέχη της Υπηρεσίας ενημέρωναν χθες τους Ηρακλειώτες ότι πλέον απαγορεύεται η στάθμευση στο συγκεκριμένο σημείο ξεκαθαρίζοντας ότι εάν συνετιστούν θα υπάρξουν πρόστιμα. Όπως είναι γνωστό η εξέλιξη αυτή δρομολογήθηκε  μετά από διαμαρτυρίες των εμπόρων της περιοχής οι οποίοι καταγγέλλουν ότι το σκηνικό αυτό δημιουργεί συνθήκες υποβάθμισης της λειτουργίας των καταστημάτων τους.

Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική Αρχή ικανοποίησε το αίτημα των εμπόρων ενώ όπως τόνισε χθες στην «Π» ο πολιτικός προϊστάμενος της δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός έρχονται πρόστιμα για όσους δεν συνετιστούν… Ειδικότερα όπως είπε, όλη τη μέρα χθες συνεργεία της υπηρεσίας ενημέρωναν τους πολίτες να μηνσ σταθμεύουν και άφηναν σημειώματα στα αυτοκίνητα προειδοποιώντας ότι θα υπάρξουν πρόστιμα για όσους επιμένουν να σταθμεύουν ανεξέλεγκτα στο συγκεκριμένο σημείο.


Πηγή: patris.gr