Ξεκινά το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης - Ειδήσεις Pancreta

Σύντομα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή των υποσταθμών, της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης- Πελοποννήσου, μετά την επιλογή του αναδόχου για το έργο.

Ο ΑΔΜΗΕ ανακοίνωσε ότι μειοδότρια εταιρεία για την κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού στην Πελοπόννησο καθώς και την αναβάθμιση και επέκταση του υφιστάμενου υπαίθριου υποσταθμού στα Χανιά, ανακηρύχθηκε η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ», έναντι τιμήματος 18,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ:
Μετά την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών των τεσσάρων εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, καθώς όλες κρίθηκαν αποδεκτές από τεχνικής πλευράς, προέκυψε ότι η TΕΡΝΑ προσέφερε το χαμηλότερο συγκριτικά τίμημα. Συγκεκριμένα, οι προσφορές που κατατέθηκαν για το έργο με σειρά κατάταξης είχαν ως εξής:
1.Κοινοπραξία SIEYUAN-GEDI (Κίνα)
2. Ομιλος Μυτιληναίου
3. ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ
4. ΤΕΡΝΑ ΑΕ
Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα καλωδιακά τμήματα (υποβρύχια και υπόγεια) της διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου στις 21 Σεπτεμβρίου, επελέγη ο ανάδοχος και για τους υποσταθμούς. Συνεπώς το σύνολο του έργου εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει την ολοκλήρωσή του εντός του 2020.

Κ. Βασιλάκης

Πηγή


Πηγή: pancreta