Σε ξενοδοχεία όλοι οι φοιτητές των Εστιών - Ειδήσεις Pancreta

Σε δύο ξενοδοχεία στη Νέα Αλικαρνασσό και στην Αμμουδάρα μεταφέρθηκαν οι φοιτητές που έμεναν στις εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης, που καταστράφηκαν από την φωτιά στο κτίριο της Κνωσού.

Στα ξενοδοχεία αυτά έγινε έλεγχος από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, και κρίθηκε ότι είναι κατάλληλα για τη στέγαση των φοιτητών.
Έτσι 33 πήγαν στο ένα και 36 στο άλλο. Για την κάλυψη των αναγκών στέγασης και των υπολοίπων φοιτητών, στο σύνολό τους είναι 120, είτε θα μείνουν σε ξενοδοχείο, είτε θα επιδοτηθούν για το ενοίκιο. Η επιλογή θα είναι δική τους.

Καθαρή η ατμόσφαιρα

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών και Χημικών Διεργασιών του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, οι μετρήσεις που έγιναν για αιωρούμενα σωματίδια δεν είναι ανησυχητικές, αφού οι τιμές των ρύπων είναι σε χαμηλά επίπεδα, και κάτω από την οριακή συγκέντρωση.
Συγκεκριμένα, από μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις πρώτες 24 ώρες μετά την πυρκαγιά, οι συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων στην πληγείσα περιοχή δεν παρουσιάζουν κάποια αύξηση σε σύγκριση αφενός μεν με την υπόλοιπη πόλη του Ηρακλείου, αφετέρου δε με μετρήσεις προηγούμενων ετών. Οι μετρήσεις θα συνεχιστούν για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.

Κ. Βασιλάκης

Πηγή


Πηγή: pancreta