Ηράκλειο: Παραιτήσεις και διαξιφισμοί για το Πολιτιστικό Κέντρο - Ειδήσεις Pancreta

Οι παραιτήσεις τριών από τα επτά μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης των έργων του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου, ανακοινώθηκαν κατά τη χθεσινή συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα μέλη διαφωνούν με τους χειρισμούς της ΔΕΠΤΑΗ, που είναι ο φορέας του έργου, αλλά και για τις κατηγορίες προς την επιτροπή ότι δεν έχει ασχοληθεί με το έργο.

Πρόκειται για την Χαρά Τριαματάκη, εκπρόσωπο στην επιτροπή της παράταξης του δημάρχου, τον Ζαχαρία Ασσαριωτάκη, από τους Ενεργούς Πολίτες του Ηλία Λυγερού και τον Κώστα Ξυλούρη, από τη Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ.

Η επιτροπή διαφωνεί με τη ΔΕΠΤΑΗ, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να γίνονται παρεμβάσεις αποσπασματικές, ακόμα κι έξω από το νόμο, στο πλαίσιο της εργολαβίας για τη δεύτερη φάση. Κι αυτό γιατί συχνά βρίσκεται μπροστά σε εισηγήσεις της δημοτικής αρχής για τροποποιήσεις, οι οποίες είναι χρονοβόρες ενώ δεν υπάρχει και η δυνατότητα τώρα να δοθούν εγκρίσεις, όπως πχ από την Πυροσβεστική. 

Μάλιστα η επιτροπή έχει προτείνει να συγκεντρωθούν όλες οι τροποποιήσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν, ώστε να αποφασιστούν συνολικά, κι όχι αποσπασματικά, ενώ ζητά να μην προχωρούν εργασίες χωρίς άδειες.

Πηγή


Πηγή: pancreta