Ξανά στους δρόμους τα κλιμάκια για τις αυθαίρετες κατασκευές - Ειδήσεις Pancreta

Στους δρόμους του κέντρου του Ηρακλείου βγήκαν για ακόμη μία ημέρα τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας, της ΕΛΑΣ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να ελέγξουν και να αφαιρέσουν αυθαίρετες κατασκευές καταστημάτων. 

Μία κατασκευή αφαιρέθηκε οικειοθελώς από τον ιδιοκτήτη καφέ επί της 25ης Αυγούστου, απέναντι από τον Άγιο Τίτο ενώ ο έλεγχος στα υπόλοιπα τέσσερα καταστήματα στα Λιοντάρια θα συνεχιστεί την προσεχή Τετάρτη.

Την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν οικειοθελώς τέσσερις κατασκευές και αφαιρέθηκε από τα συνεργεία μία ενώ αυτή την εβδομάδα αφαιρέθηκαν άλλες δυο κατασκευές, με την διαδικασία να συνεχίζεται και τις επόμενες μέρες.

Έχουν προηγηθεί αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων ή και των δικαστηρίων όπου προσέφυγαν οι καταστηματάρχες, οι οποίες έκριναν τις συγκεκριμένες κατασκευές παράνομες και κατεδαφιστέες και τις οποίες ο Δήμος Ηρακλείου είναι υποχρεωμένος από το νόμο να εφαρμόσει. 

Σημειώνεται ότι συνεχώς αυξάνονται τα πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει μέχρι σήμερα τα 37.

Πηγή


Πηγή: pancreta