Ζωντάνεψε ξανά ο ιστορικός Κουμπές - Ειδήσεις Pancreta

Μετά από τέσσερα χρόνια επαναλειτουργεί ο Κουμπές ως παραδοσιακό καφενείο στην καρδιά της πλατείας Κορνάρου που παίρνει ξανά ζωή, μέσα από τη λειτουργική ένταξη ενός σημαντικού μνημείου στις δραστηριότητες της πόλης.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του, που ο Κουμπες  συντηρείται με βάση μια εγκεκριμένη μελέτη από την αρχαιολογική υπηρεσία από ειδικούς τεχνικούς και  λειτουργεί μέσα από κανόνες όρους και περιορισμούς που είναι απαραίτητοι ώστε να υπάρχει σεβασμός στο μνημείο και τη χρήση του.

Αυτό επισημαίνει μεταξύ άλλων με δηλώσεις του στην «Π» ο πρόεδρος της ΔΕΠΤΑΗ Μηνάς Καπετανάκης, ο οποίος δεν κρύβει τη συγκίνησή του για τον ενθουσιασμό του κόσμου, που περίμενε πώς και πώς τη λειτουργία του παραδοσιακού καφενείου. Μόλις τοποθετήσαμε τα πρώτα τραπέζια και τις καρέκλες γέμισαν από κόσμο, που περίμενε με χαρά να ξαναπιεί τον καφέ του στο αγαπημένο του στέκι.

Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Ηρακλείου μετά από προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού έδωσε «μάχη» προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο Κουμπές ως παραδοσιακό καφενείο, και κατάφερε την άποψή του αυτή να την υιοθετήσει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το οποίο ανέκοψε τον εξοστρακισμό του ιστορικού καφενείου που λειτουργούσε με τη χρήση αυτή από τις αρχές του 1900!

Πηγή


Πηγή: pancreta