Εγκαίνια της έκθεσης αγροτικών προϊόντων «Αγροτικός Αύγουστος 2018» στα Χανιά - Ειδήσεις Pancreta

Τα εγκαίνια της έκθεσης αγροτικών προϊόντων «Αγροτικός Αύγουστος 2018» έγιναν απόψε στην πλατεία 1866 της πόλης των Χανίων παρουσία τοπικών αρχών και φορέων των Χανίων και της Κρήτης.
Πρόκειται για την 20η διοργάνωση του θεσμού που διαρκώς ενδυναμώνεται και προωθεί τα ποιοτικά προϊόντα του τόπου. Φέτος οι συμμετοχές έφτασαν τις 38 με τοπικά προϊόντα από την κρητική γη.
Μετά τον αγιασμό που τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρέτισε την διοργάνωση κάνοντας λόγο για την σημασία που έχει για την Κρήτη.

«Είναι μια σημαντική διοργάνωση που εγκαινιάζεται σήμερα, αποτελώντας πλέον θεσμό, ένα σημαντικό γεγονός, ένα τόπο συνάντησης των φορέων της αγροτικής οικονομίας του τόπου μας, των παραγωγών, των ανθρώπων του πολιτισμού, των εμπόρων και των καταναλωτών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

«Ο αγροτικός Αύγουστος, εδώ στα Χανιά, διαχρονικά αποτελεί πηγή ενημέρωσης για τον γεωργικό κόσμο και ένα εργαλείο προώθησης του εμπορίου στον πρωτογενή τομέα παραγωγής, αφού φέρνει κοντά παραγωγούς, μεταποιητές, πωλητές, αγοραστές, εκθέτες και επισκέπτες με στόχο την επίτευξη καλύτερων εμπορικών σχέσεων μεταξύ τους.
Συνάμα, συντελεί στην ανταλλαγή ιδεών και γνώσεων, στη διάδοση νέων τεχνολογιών με αποτέλεσμα την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας», υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης.
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στον προγραμματισμό και την στήριξη της ΠεριφέρειαςΚρήτης η οποία πρωτοπορεί σε επίπεδο χώρας μέσα από την Αγροδιατροφικής σύμπραξη Κρήτης και τα προγράμματα και τις συνεργασίες που αναπτύσσει.
«Από την ίδρυση της Αγροδιατροφικης σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης μέχρι και σήμερα, που η λειτουργία της αναβαθμίζεται και διευρύνεται έχουμε επενδύσει στο τρίπτυχο της ποιότητας, της ταυτότητας και της  ανταγωνιστικότητας.
Δίνουμε έμφαση στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων, ενισχύουμε την ταυτότητά τους μέσα από την καθιέρωση ενός ισχυρού ονόματος, εφαρμόζουμε οριζόντιες πολιτικές για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστική θέση των ντόπιων παραγωγών, των εμπόρων και των μεταποιητών.
Την ίδια στιγμή θέτουμε ψηλά στις προτεραιότητές μας και το ζήτημα της πιστοποίησης, καθώς σήμερα εκατομμύρια καταναλωτές στην Ευρώπη και τον κόσμο στρέφονται προς τα πιστοποιημένα προϊόντα.
Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται και εντείνεται, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη συμμετοχή μας στον Αγροτική Αύγουστο, μια διοργάνωση που αποδεικνύει πως ο αγροτικός κόσμος, παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, αξιοποιεί με σταθερό βηματισμό τα πλεονεκτήματα και ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς».
Κλείνοντας, ο κ. Αρναουτάκης ευχηθηκε σε όλους τους φορείς που συμμετέχουν στον Αγροτικό Αύγουστο 2018 και σε όλους τους επισκέπτες «να αποκομίσουν το μέγιστο δυνατό όφελος από την Έκθεση» ενώ συνεχάρη τους διοργανωτές ευχομενος «καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες». 


Πηγή: pancreta