Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, προχώρησε στην ανάκληση  των εξής αλλαντικών: "Λουκάνικο Χωριάτικο Καπνιστό" και "Λουκάνικο Χωριάτικο Μπουκιές  από την εταιρεία "ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΕΒΕ".
 
Συγκεκριμένα, τα προϊόντα «Λουκάνικο Χωριάτικο καπνιστό» 275g και «Λουκάνικο Χωριάτικο Μπουκιές καπνιστό» 200g με ημερομηνία παραγωγής : 19/10/2016 και ημερομηνία ανάλωσης έως : 07/01/2017.
 
Προηγήθηκε έλεγχος του ΕΦΕΤ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης, στην επιχείρηση παραγωγής προϊόντων με βάση το κρέας «ΑΦΟΙ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΑΕΒΕ» που βρίσκεται στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου Κρήτης.
 
Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι για την παρασκευή των συγκεκριμένων αλλαντικών προστέθηκε φυτική πρωτεΐνη σόγιας, η οποία δεν δηλώνεται στον κατάλογο των συστατικών με σαφή αναφορά της ονομασίας της. Η σόγια είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία σε άτομα με ευαισθησία σε αυτήν.
 
Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση ολης της παρτίδας των συγκεκριμένων προϊόντων και ήδη η παρασκευάστρια εταιρεία έχει εκκινήσει την προβλεπόμενη από το Νόμο διαδικασία.
 
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στη σόγια, να μην τα καταναλώσουν.
 

Πηγή: pancreta