Με τα ίδια μηνύματα, αλλά σκληρές φωτογραφίες που δείχνουν τι μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό μας το κάπνισμα θα κυκλοφορούν τα πακέτα των τσιγάρων στη χώρα μας.

Η σχετική οδηγία που προβλέπει το είδος των προειδοποιήσεων που πρέπει να φέρουν τα πακέτα των τσιγάρων που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένεται να εφαρμοστεί από αύριο.

Τα μηνύματα και συγκεκριμένα οι φωτογραφίες που θα βρίσκονται πάνω στα πακέτα έχουν σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τους καπνίζοντες και να αποτρέψουν κατά το δυνατόν εκείνους που σκέφτονται να αρχίσουν το κάπνισμα.

Οι σημάνσεις που φέρουν τα πακέτα συνοδευόμενες από τα μηνύματα που γράφουν μεταξύ άλλων είναι: «οι καπνιστές πεθαίνουν πρόωρα», «το κάπνισμα μπορεί να βλάψει το σπέρμα και μειώνει τη γονιμότητα», «το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει αργό και επώδυνο θάνατο».

Η Ελλάδα είναι μία από τις τελευταίες χώρες που συμμορφώθηκε στην οδηγία καθώς από αύριο ουσιαστικά ξεκινάει η παραγωγή των νέων πακέτων τα οποία αναμένεται να φθάσουν στα χέρια των καταναλωτών μετά από λίγες εβδομάδες.


Πηγή: koutipandoras.gr