Δόθηκε «πράσινο φως» για νέα έρευνα που μπορεί να αναστήσει τον εγκέφαλο κλινικά νεκρών ανθρώπων - Ειδήσεις Pancreta

Μια νέα καινοτόμα έρευνα που θα μελετήσει το κατά πόσο μπορούν να επαναλειτουργήσει ο εγκέφαλος τα κλινικά νεκρών ανθρώπων, πήρε έγκριση για να ξεκινήσει από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Μια βιοτεχνολογική εταιρία στις ΗΠΑ εξασφάλισε την ηθική κατ΄αρχήν έγκριση να βρει 20 ασθενείς που έχουν διαγνωστεί κλινικά νεκροί από τραυματικές εγχειρήσεις στον εγκέφαλο, και να δοκιμάει το κατά πόσο μέρη του κεντρικού νευρικού συστήματος μπορούν να επανέλθουν στη ζωή.

Οι επιστήμονες θα χρησιμοποιήσουν ένα συνδυασμό θεραπειών, οι οποίες περιλαμβάνουν ενέσεις στον εγκεφάλο με βλαστικά κύτταρα και ένα κοκτέιλ πεπτιδίων, καθώς επίσης και την ανάπτυξη  τεχνικών λέιζερ και νευρικής διέγερσης που έχουν αποδειχθεί  ότι έχουν αποτελέσματα σε ασθενείς που ήταν σε κώμα.

Οι συμμετέχοντες στις δοκιμές θα έχουν πιστοποιηθεί νεκροί και θα έχουν διατηρηθεί ζωντανοί μόνο με μέσα τεχνικής υποστήριξης. Θα πρέπει να παρακολουθούνται για αρκετούς μήνες χρησιμοποιώντας εξοπλισμό απεικόνισης του εγκεφάλου για να ψάξουν για σημάδια της αναγέννησης, ιδιαίτερα στον ανώτερο νωτιαίο μυελό – την χαμηλότερη περιοχή του εγκεφάλου η οποία ελέγχει ανεξάρτητα την αναπνοή και τον καρδιακό παλμό.

Η ομάδα πιστεύει ότι τα βλαστικά κύτταρα του εγκεφάλου μπορεί να είναι σε θέση να διαγράψουν την ιστορία του και να ξαναρχίσουν τη ζωή εκ νέου, με βάση τον περιβάλλοντα ιστό τους – μια διαδικασία που υπάρχει στο ζωικό βασίλειο σε πλάσματα όπως οι σαλαμάνδρες, που μπορούν να αναγεννήσουν ολόκληρα άκρα.

Ο δρ. Ira Pastor, διευθύνον σύμβουλος της  Bioquark Inc. είπε: «Αυτό αντιπροσωπεύει την πρώτη δοκιμή τέτοιου είδους, και ένα ακόμη βήμα προς την ενδεχόμενη αντιστροφή του θανάτου στη διάρκεια της ζωής μας.

Η ομάδα μόλις πήρε έγκριση για τους πρώτους 20 ανθρώπους που θα κάνουν τα τέστ, και ελπίζουν να βρούν ασθενείς αμέσως, ψάχνοντας οικογένειες που να θέλουν να δώσουν τους συγγενείς τους που είναι κλινικά νεκροί για κάτι τέτοιο, ενώ ελπίζουν να έχουν τα πρώτα αποτελέσματα μέσα στους πρώτους δυο-τρεις μήνες.

 

Το The ReAnima Project θα έχει διάφορα στάδια έρευνας και στόχευσης.

Ο δρ. Πάστορ πρόσθεσε ότι η ομάδα θεωρεί ότι μπορεί να υπάρξει και καθολική ανάκαμψη στους ασθενείς με κάποιο τρόπο, αλλά δεν είναι αυτό το επίκεντρο της πρώτης δοκιμής, θα οδηγήσει όμως σε αυτό.

Ενα πρόσωπο θεωρείται νεκρό όταν οι εγκεφαλικές λειτουργίες του έχουν σταματήσει εντελώς.

Παρόλα αυτά, ενώ ο εγκέφαλος δεν λειτουργεί και οι άνθρωποι τεχνικά δεν είναι ζωντανοί, τα σώματά τους πολλές φορές συνεχίζουν να ανακυκλώνουν αίμα, να καταπίνουν φαγητό, να αφοδεύουν, να μεγαλώνουν, οι πληγές τους να γιατρεύονται, να έχουν πυρετό, ακόμα και να γεννήσουν ένα μωρό.

Πρόσφατες έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι κάποιες λειτουργίες, όπως το αίμα που κυλά μέσα μας συνεχίζουν, απλά δεν είναι αρκετές για να ξανακάνουν τον οργανισμό και τον εγκέφαλο να λειτουργήσει κανονικά.

Και ενώ τα ανθρώπινα όντα δεν διαθέτουν σημαντική  ικανότητα αναγέννησης στο κεντρικό νευρικό σύστημα, πολλά άλλα είδη, όπως τα αμφίβια και ορισμένα ψάρια, μπορούν να επισκευάσουν, να αναπλάσουν και αναδιαμορφώσουν σημαντικά τμήματα του εγκεφάλου τους ακόμη και μετά από κρίσιμα και απειλητικά για τη ζωή τραύματα.

πηγή: The telegraph


Πηγή: hitandrun.gr