Οι αιωνόβιοι Iκαριώτες κι ο τρόπος ζωής τους είναι και πάλι στο στόχαστρο των επιστημόνων. Ακόμα ψάχνουν να βρουν γιατί ανήκουν στις λίγες κοινότητες με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής στον κόσμο και τι κάνουμε όλοι οι υπόλοιποι λάθος.

Οι ΝΥΤ φιλοξενούν ένα μεγάλο άρθρο, βασισμένο σε επιστημονικές έρευνες που έχουν γίνει στο νησί (το πλήρες κείμενο θα δημοσιευτεί τον άλλο μήνα στο αμερικανικό National Geographic). Από ό,τι φαίνεται, οι Αμερικανοί επιστήμονες ψάχνουν εναγωνίως να βρουν γιατί οι Ικαριώτες έχουν 2,5 φορές παραπάνω πιθανότητες να μπουν στην 9η δεκαετία της ζωής τους σε σχέση με τους Αμερικανούς, γιατί έχουν λιγότερη κατάθλιψη και πολύ λιγότερες πιθανότητες να πάθουν αλτσχάιμερ.

Συνοπτικά το άρθρο τα βάζει κάτω ως εξής: οι Ικαριώτες τρέφονται κυρίως με όσπρια και λαχανικά από τους κήπους τους, καταναλώνουν ελαιόλαδο και μερικά ποτηράκια κρασί κάθε μέρα, παίρνουν τακτικά υπνάκους στη διάρκεια της μέρας, πίνουν ροφήματα από ντόπια βότανα και χρησιμοποιούν το μέλι ως πανάκεια. Σύμφωνα με τις έρευνες, αυτή η διατροφή τους «κερδίζει» τουλάχιστον τέσσερα χρόνια σε σχέση με τους Αμερικανούς. Είναι και το σεξ βέβαια στη μέση. Το 80% των Ικαριωτών μεταξύ 65 και 100 ετών λένε ότι κάνουν σεξ τακτικά και μάλιστα με διάρκεια και ικανοποιητική απόδοση. Και κάπως έτσι, το νησί όπου σταματάνε τα ρολόγια συνεχίζει να διατηρεί τον μύθο του.   

Πηγή: www.doctv.gr


Πηγή: koutipandoras.gr