Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου θα διεξαχθή και εφέτος ο Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός σε περισσότερες από 50 πόλεις της Ελλάδας στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας, που διοργανώνει τον 5ο θηλασμό προσκαλούν την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 στις 11:00 π.μ., τις μητέρες και τα παιδιά τους, σε 50 σημεία ανά την Ελλάδα, σε μια εκδήλωση γιορτή για τον μητρικό θηλασμό.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού και η εξοικείωση εκ νέου της κοινωνίας με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας.

Στις ομάδες του θηλασμού, μητέρες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, βοηθούν άλλες μητέρες να μάθουν την μητρική τέχνη του θηλασμού, ενημερώνονται, έρχονται σε επαφή, μοιράζονται τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τις εμπειρίες τους, αλληλοϋποστηρίζονται, παίρνουν δύναμη και κουράγιο.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό (WABA), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF το 1992.

Φέτος, για την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, που στην Ελλάδα εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) ώστε να εξαπλωθεί το μήνυμα «Θηλασμός και Εργασία: Μπορεί να Δουλέψει!».

Το σημείο συνάντησης για την Αθήνα είναι το Ζάππειο


Πηγή: tvxs.gr