Πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας - Ειδήσεις Pancreta
φωτο αρχείου
 
Ποιοι πρέπει να φορούν μάσκες σε σούπερ μάρκετ, μέσα μαζικής μεταφοράς, νοσοκομεία, γραφεία, κομμωτήρια και άλλα καταστήματα.

Σε διευκρινίσεις για τη χρήση μάσκας προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), υπενθυμίζοντας παράλληλα και τα μέτρα δημόσιας υγιεινής που θα ισχύουν από την ερχόμενη εβδομάδα. 

H μάσκα είναι υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα ταξί, στους ανελκυστήρες, καθώς και σε νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα. Επίσης, είναι υποχρεωτική για το προσωπικό στην εστίαση, τα κομμωτήρια και τα κέντρα υγιεινής, καθώς και για τους εργαζομένους που διαχειρίζονται μη τυποποιημένα τρόφιμα στα σούπερ μάρκετ.

Εξάλλου, συστήνεται η χρήση της μάσκας τόσο για το προσωπικό όσο και για το κοινό σε όλους τους κλειστούς χώρους (γραφεία, σχολεία, εκκλησίες, πανεπιστήμια, καταστήματα κ.ά.), αλλά και στους ανοιχτούς χώρους.

Ο ΕΟΔΥ υπενθύμισε επίσης το προσεκτικό πλύσιμο των χεριών με νερό και σαπούνι (ή να γίνεται χρήση αντισηπτικού), καθώς και να τηρείται η αναγκαία απόσταση μεταξύ των ανθρώπων, τουλάχιστον 1,5 με 2 μέτρων, αναλόγως του χώρου.

«Τηρήστε τα μέτρα...»

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε την ανάγκη να τηρούμε πιστά όλους τους κανόνες που διέπουν τη νέα μας καθημερινότητα. «Προσπαθούμε, προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε το σύστημα υγείας να μπορεί και στη νέα φάση να αντιμετωπίσει την κατάσταση» υπογράμμισε και προσέθεσε ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και η εκ μέρους μας η παραμονή μας σε εγρήγορση και επιφυλακή είναι επιβεβλημένη.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να θεωρήσουν τους εαυτούς τους ως δυνητικούς φορείς. 

Πηγή


Πηγή: pancreta.gr